Senátorka USA chce vzdelávať politikov o Bitcoine.

Cynthia Lummis, prvá senátorka v USA, ktorá vlastní bitcoiny, spustila „Financial Innovation Caucus“ ktorého cieľom je vzdelávanie politikov v Senáte o bitcoinoch a kryptomenách.

Senátorka uviedla, že chce aby sa vysporiadalo s falošným príbehom o digitálnych aktívach a kryptomenách. Ako zdôraznila, nie je pravda, že kryptomeny sa používajú na pranie špinavých peňazí, čo dokazujú aj štúdie uskutočnené spoločnosťou Chainalysis. Správy spoločnosti naznačujú, že „kriminalita v oblasti kryptomeny je menšia ako kriminalita v hotovosti“.

Lummis tiež poznamenala, že nedávno hovorila s ministerkou financií Janet Yellenovou. Pokúsila sa potlačiť u nej obavy z kryptomien.

Senátorka Lummis kúpila prvé bitcoiny už v roku 2013. Odvtedy propaguje užitočnosť BTC ako prostriedku na uchovávanie hodnoty. Bitcoin porovnala s trustovým fondom.

Ako dodala na záver: „Bola som štátnym pokladníkom štátu Wyoming, takže som vždy hľadala miesto, kde by som mohla uložiť a zhodnotiť naše aktíva. Vo Wyomingu máme stále fondy, ktoré vznikli z ťažby nerastných surovín. Z ťažby nerastných surovín vyberáme daň a investujeme ju do stáleho fondu. Koncept tejto trvalej dôvery v nerastné suroviny spočíva v tom, že aj po vyťažení podzemného bohatstva budeme mať stále príjem, pretože sme investovali výnosy a pokračovali v investovaní do diverzifikovanej alokácie aktív. Bitcoin mi pripomína náš fond.“