SEC končí s vyšetrovaním Consensys a nebude obviňovať Ethereum

Podľa správy spoločnosti Consensys , Americký regulátor  SEC uzavrel vyšetrovanie "Etherea 2.0".

Cena Etherea (ETH) vzrástla po tom, čo spoločnosť Consensys dostala dva listy od americkej Komisie pre cenné papiere a burzy (SEC), v ktorých sa uvádza, že regulátor ukončil vyšetrovanie spoločnosti a nemieni proti nej ďalej pokračovať v donucovacích opatreniach. V blogovom príspevku Consensys, ktorej produkty zahŕňajú peňaženku MetaMask, SEC uvádza uviedol, že SEC „uzatvára vyšetrovanie Etherea 2.0“. V liste SEC sa uvádza: „Ukončili sme vyšetrovanie vo vyššie uvedenej veci Ethereum 2.0 (C-08950) a na základe informácií, ktoré máme k tomuto dátumu, nemáme v úmysle odporučiť donucovacie opatrenie zo strany Komisie proti klientovi, Consensys Software Inc."

V liste sa tiež uvádza, že hoci SEC oznamuje ukončenie vyšetrovania, tak by sa to nemalo chápať tak, že už nikdy nemôže dôjsť v budúcnosti k donucovacím opatreniam.

Druhý list odzrkadľoval vysvetlenie o ukončení vyšetrovania a zároveň sa v ňom uvádza, že SEC nesúhlasí so žiadnymi faktickými vyhláseniami alebo právnymi závermi vyjadrenými právnikmi spoločnosti Consensys v liste zaslanom regulátorovi, v ktorom sa pýtali na štatút ETH ako cenného papiera vzhľadom na súhlas SEC. Consensys totiž zažaloval SEC v apríli s tvrdením, že regulátor skúma, či Ethereum po prechode na Ethereum 2.0 môže byť cenným papierom. Momentálna cena ETH podľa CoinGecko je 3.489,- USD.