Robert F. Kennedy chce celý rozpočet USA vložiť na blockchain Ethereum pre zabezpečenie 100% transparentnosti.

Robert F. Kennedy, ktorý sa uchádza o prezidentský úrad v USA, oznámil odvážny plán zmeniť informačnú transparentnosť vo federálnom rozpočte krajiny tým, že v prípade víťazstva vo voľbách umiestni celý rozpočet USA na blockchain Ethereum.

Vo svojej najnovšej kampani v Michigane, Kennedy predstavil stratégiu využitia technológie blockchain ako regulačného mechanizmu na vedenie vládnych účtov a boja proti korupcii. Predloženie tohto návrhu znamená umožniť každému občanovi v Spojených štátoch vidieť, kam idú jeho doláre z daní, čím sa vytvorí nové transparentné prostredie vo vláde.

Keďže do hry vstupujú decentralizované a nemenné účtovné knihy digitálnych mien, jeho cieľom je poskytnúť občanom zvýšený dohľad nad verejnými výdavkami. Okrem toho môže verejnosť upozorniť na prípady plytvania alebo sprenevery verejných prostriedkov. Takáto zvýšená transparentnosť sa považuje za spôsob, ako ďalej podporovať verejnú zodpovednosť, zapájať verejnosť do demokratického procesu a prinútiť verejných činiteľov zodpovedať sa za svoje finančné rozhodnutia. Začlenenie technológie blockchain do vládnych rozpočtov je v súlade s bojom proti korupcii a zachovaním integrity vo verejnej správe. Medzinárodný menový fond (MMF) odhaduje, že korupcia prispieva k viac ako jednej tretine svetového ekonomického výstupu, čo ilustruje dôležitosť uplatňovania transparentnosti.

Hoci Kennedyho vyhlásenie vyvolalo kritiku, tak na druhej strane si získalo aj podporu od významných osobností v krypto komunite. Zakladateľ Cardano, Charles Hoskinson nedávno podporil Kennedyho vyjadrenia o Bitcoine a blockchaine, pretože podľa neho sú to najrevolučnejšie veci, aké sa kedy vo svete ekonomiky stali. Kennedy sa vykreslil ako zaujímavá postava s návrhom pozastaviť americký dolár a použiť Bitcoin ako transparentnú peňažnú alternatívu vo volebnej kampani. Podľa Hoskinsona má Kennedy všetky kvality a schopnosti na to, aby priniesol podstatné zmeny bez ohľadu na to, aké budú výsledky volieb.

Okrem Kennedyho politiky vyvolala myšlienka blockchainu diskusiu aj medzi bežnými Američanmi a obchodníkmi s kryptomenami. Mnoho ľudí schvaľuje túto iniciatívu ako inovatívny a efektívny spôsob boja proti korupcii. Kritici však vyjadrili aj určité obavy a uviedli, že blockchain nijakým spôsobom nepomôže americkému rozpočtu.

Kennedyho návrh naznačuje širšie prijatie zavedenia technológie blockchain pre vlády na celom svete. Portugalsko a Singapur sú niektoré z krajín, ktoré začali používať blockchain pre mnohé verejné služby a ekonomické projekty, čo ukazuje, že potenciál blockchainu sa už dostáva do reality.