Ring Tangem – nová krypto hardvérová peňaženka vo forme prsteňa

Vo svete rýchleho vývoja kryptomien dochádza aj k rýchlemu vývoju krypto hardvérových peňaženiek. S novinkou prišla spoločnosť Tangem, ktorá na novembrovom Cardano Summite 2023 v Dubaji predstavila novú štýlovú hardvérovovú peňaženku. Prototyp prvej krypto peňaženky vo forme šperku je teda na svete. Jedinečný tvar Tangem Ring bol navrhnutý tak, aby zachytil záujem aj krypto-zvedavcov, a to vrátane rôznej demografie, ktorá postupne hľadá bezpečné úložiská pre svoje digitálne aktíva. Tangem Ring  je kombináciou krypto peňaženky a moderného módneho doplnku, ktorý by mohol predefinovať vnímanie hardvérovej peňaženky verejnosťou a zároveň tak urýchliť masové prijatie digitálnych aktív.

Krypto prsteň Tangem je elegantný, lesklý, čierny (budú k dispozícii aj iné farby) šperk, ktorý kombinuje svoj elegantný dizajn s výkonnou funkčnosťou. Bol vytvorený s extrémnou presnosťou a má bezproblémovú integráciu súčasných bezpečnostných funkcií a užívateľsky prívetivú dostupnosť.

Prsteň Tangem využíva čip Tangem – bezpečnostný prvok s certifikáciou EAL6+ CC navrhnutý v spolupráci so spoločnosťou Samsung Semiconductors, pre poskytovanie najvyššej úrovne ochrany pred invazívnymi a neinvazívnymi útokmi. Táto funkcia zaisťuje, že digitálne aktíva používateľov zostanú vždy chránené. Rovnako tak ako karty Tangem je prsteň vybavený anténami NFC (Near Field Communication), ktoré umožňujú bezproblémovú komunikáciu s kompatibilnými zariadeniami, zvyčajne akýmkoľvek smartfónom s podporou NFC. To umožňuje bezproblémové transakcie a jednoduchú správu držby kryptomien.

Prsteň je odolný a má štýlový dizajn. Nie je teda len technologickou vymoženosťou, ale aj módnou záležitosťou. Jeho elegantný a odolný dizajn zaisťuje, že vydrží každodenné nosenie a zároveň dodá nádych sofistikovanosti každému. Prsteň je odolný voči vode, prachu a teplote. Počiatočná séria krypto prsteňov bola vyrobená zo zirkónu, robustnej keramickej látky, ktorá je bežne používaná v zubných korunkách, kĺbových implantátoch alebo ako náter tepelnej bariéry (TBC) v prúdových a dieselových motoroch na uľahčenie prevádzky pri extrémnych teplotách.

Tangem ring 1png

Používanie prsteňa Tangem je jednoduché ako aj používanie kariet Tangem. Najprv ním klepnite na NFC anténu telefónu a zobrazí sa výzva na stiahnutie aplikácie Tangem z obchodu s mobilnými aplikáciami. Ak už aplikáciu máte, môžete si peňaženku rovno nastaviť.

Tangem tiež uviedla podrobnosti o Tangem Pay, vôbec prvej hardvérovej peňaženke certifikovanej pre priame platby v sieti VISA. Tangem Pay je prvá samouchovávacia platobná karta vo forme HW peňaženky, ktorú možno použiť v 95 miliónoch termináloch VISA po celom svete. Podľa oznámenia bude prsteňová peňaženka fungovať identicky ako Tangem 2.0.

Prsteň Tangem bude k dispozícii na predobjednávky v Q1 2024. Po veľmi pozitívnych ohlasoch na Cardano summite sa očakáva, prsteň bude k dispozícii v marci 2024 a jeho cena by sa podľa oznámenia mala pohybovať okolo 150 - 200,-EUR.

Predstavenie nositeľnej kryptomenovej peňaženky Tangem signalizuje sľubnú budúcnosť pre odvetvie kryptomien. Keďže sa toto odvetvie neustále vyvíja, môžeme očakávať ďalšie inovácie, ktoré spájajú rôzne formy a funkcie tak, aby umožnili používateľom čo najjednoduchšie zaobchádzať s ich digitálnymi aktívami. 

Oficiálna webová stránka Tangem: https://tangem.com/en/

Tento článok nie je finančným poradenstvom, nie je platenou reklamou a má len informatívny charakter.

Zdroj: Tangem, Medium