Pripravuje sa Bitcoin na jarnú cenovú horúčku?

Bitcoin sa pohybuje okolo cenovej úrovne 43.000 USD a Wall Street sa pravdepodobne pripravuje na rastúcu cenovú horúčku. Bitcoin počas uplynulých dní vykazuje známky vyšších cenových úrovní a podľa údajov TradingView postupne pokračuje k svojim aktuálnym trojtýždňovým maximám.

Podľa grafu analytickej platformy Glassnode došlo za posledných 15 dní k odlivu takmer 61.000 Bitcoinov z búrz na súkromné peňaženky, čo predstavuje hodnotu takmer 2,6 miliardy dolárov. Len za posledných 24 hodín odišlo takmer 15.000 Bitcoinov. 

K uvedenému sa vyjadril aj kryptoanalytik Nicholas Merten, podľa ktorého sa Bitcoin a aj altcoiny pripravujú v nadchádzajúcich mesiacoch  na parabolický rast.  Na svojom Twitter účte Merten uviedol, že uvidíme jarnú rallye, ktorá bude znamenať návrat Bitcoinu k cenovej úrovni 60.000 dolárov. Podľa neho tiež altcoiny postupne naberajú na sile. Aktuálne sme svedkami toho, že niektoré altcoiny majú počas niekoľkých dní zisky na úrovni 10-20%. 

Rovnako tak býčiu náladu potvrdzuje aj on-chain analytik Willy Woo, ktorý uviedol, že adopcia Bitcoinu pravdepodobne dosiahne bod, keď pôvodné štvorročné cykly Bitcoinu už nebudú ovplyvňovať cenu takým výrazným spôsobom, ako tomu bolo v minulosti. V októbri minulého roku Willi Woo oznámil na svojom Twitter účte, že Bitcoin sa pravdepodobne posledný krát obchoduje vo svojom „štandardnom štvorročnom cykle“ a následne dosiahne postupnou adopciou nasýtenie. Štvorročný cyklus Bitcoinu vychádza z „halvingu“, čo znamená zníženie odmien Bitcoinovým ťažiarom na polovicu. Willi Woo tiež poznamenal, že aktuálne dochádza k akumulácii Bitcoinov a počet Bitcoinov na burzách postupne klesá, čo môže znamenať predzvesť rastu ceny Bitcoinu.