Priaznivci bitcoinu by mali sledovať dnešné stretnutie Fedu.

Je to už týždeň od inaugurácie amerického prezidenta Joe Bidena a celý kryptotrh v súčasnosti očakáva postoj novej vlády, či nová vláda bude pokračovať v menovej politike, ktorú realizovala Trumpova vláda. V strednodobom horizonte by mohol byť najväčším víťazom Bitcoin a jeho investori.

Vyzerá to tak, že mnohí analytici potvrdzujú, že vláda USA bude pokračovať v „politike nekonečných peňazí“.

Bitcoin v minulosti ťažil práve z takýchto krokov a politiky Fedu. Postupom času sa začala posilňovať téza, že zlato a bitcoin sú pre inštitúcie považované za bezpečný prístav a uvedená skutočnosť si získava čoraz väčší záujem inštitúcií, ktoré posunuli cenu bitcoinu na nové historické maximá.

Trh momentálne čaká nato, aké kroky FED urobí. Správa Ecoinometric naznačuje, že americký dlh naďalej rastie.

Napriek komentárom Jerome Powella, predsedu Federálneho rezervného systému, sa zdá a je veľmi pravdepodobné, že tento trend bude pokračovať. V prvom štvrťroku roku Bidenova administratíva plánuje vydať nový balíček stimulov, ktorý bude znamenať ďalšie zvyšovanie dlhu USA. V dôsledku toho dôjde k vyššej inflácii a strate kúpnej sily dolára.

Ekoinometrické predikcie predpovedajú ďalší začiatok procesu „monetizácie dlhu“, ktorý v bankách vyvolá strach z inflácie, menového znehodnotenia a negatívnych výnosov, ako tomu bolo v roku 2020.