Prepojenie Cosmos (ATOM) a Ethereum.

Althea Network, decentralizovaná sieť internetového pripojenia, predstavila nový produkt „Gravity Bridge (most)“. Cieľom produktu je vzájomné prepojenie blockchainov Ethereum a Cosmos (ATOM).

Ako uviedla firma, tak „Gravity Bridge „ je podporený miliardami dolárov vložených kryptomeny ATOM a je najbezpečnejším, najefektívnejším a decentralizovaným mostom s krížovým reťazcom na ETH,. Mosty s viacerými reťazcami sú neoddeliteľnou súčasťou širšieho blockchainového ekosystému. Zjednodušene povedané, produkty krížového reťazca umožňujú blockchainom „komunikovať“ a vzájomne prenášať hodnotu a vymieňať si navzájom aktíva. Podľa oficiálneho oznámenia ide o evolúciu „Peggy bridge“, ktorý bol vyvinutý v spolupráci s nadáciou Interchain Foundation.

Gravity je tiež navrhnutá tak, aby bola veľmi efektívna a umožňovala lacné a bezpečné transakcie zo siete Ethereum do Cosmos. Ďalšou dôležitou funkciou je interoperabilita. Gravity bude môcť prenášať aktíva ERC20 z Ethereum do Cosmosu a bude tiež schopná presúvať aktíva zo siete Cosmos do Etherea,“.