Predpoklad ceny Etherea (ETH) finančnými expertmi v roku 2023

Cena Etherea (ETH) je v poslednom čase v krypto komunite horúcou témou, a to až do takej miery, že boli oslovení viacerí experti a boli požiadaní, aby sa podelili o svoje názory.

Finančná platforma Finder požiadala 32 odborníkov na fintech a kryptomeny, aby poskytli svoje prognózy ohľadom ceny Etherea na konci roka 2023. Medzi oslovenými odborníkmi boli napríklad Paul Levy, docent z Brightonskej univerzity, Dimitrios Salampasis, riaditeľ FinTech Capability zo Swinburnskej univerzity technológií, ako aj Aaron Rafferty, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti StandardDAO.

Výsledky ukázali, že ich očakávania sú vo veľkej miere pre Ethereum pozitívne. Podľa zverejnených výsledkov platformy Finder experti predpokladajú, že Ethereum bude v priebehu roka rásť, hoci sa nepriblíži k svojej najvyššie dosiahnutej hodnote 4.891 USD. Toto maximum ETH dosiahlo 16. novembra 2021, teda tesne predtým, ako začala kryptozima a ceny začali klesať.

Opýtaní finanční odborníci sa domnievajú, že token ETH by tento rok mohol dosiahnuť svoj vrchol v na úrovni približne 2.758 USD, pričom očakávajú, že cena ETH začne v druhej polovici roka 2023 opäť klesať a do konca roka sa prepadne na 2.342 USD.

Predpovede účastníkov diskusie boli spracované do grafu. Účastníci odhadovali ceny až do roku 2030.

 ETH price prediction Finderpng

Z ďalších údajov analýzy a predpovedí vyplýva, že približne 21% účastníkov si myslí, že ETH čelí riziku centralizácie a polovica respondentov sa domnieva, že aktualizácia siete Ethereum bude mať za následok väčšiu kontrolu zo strany regulačných orgánov.

A aby toho nebolo málo, tak o „názor a predpoveď“ bola požiadaná aj umelá inteligencia, keďže je v poslednom čase ďalšou horúcou témou v oblasti fintech. Umelá inteligencia sa už nejaký čas používa na automatizované obchodovanie, pretože dokáže rýchlo identifikovať vzory grafov a trendy.

Prognózy umelej inteligencie zverejnila spoločnosť CoinPriceForecast, ktorá uviedla, že podľa umelej inteligencie sa kryptomene Ethereum podarí vyšplhať nad hranicu 2 tisíc dolárov do polovice roka 2023 a do konca roka vzrastie na 2.146 dolárov. Umelá inteligencia je teda skeptickejšia k možnému rastu ceny ETH, ako je tomu u viacerých finančných odborníkov.

Na konci roka teda uvidíme, kto bude bližšie k pravde...

Aktuálne (27.04.2023) sa cena ETH podľa platformy Coingecko nachádza na úrovni 1.912 USD.

Celú predpoveď a analýzu platformy Finder nájdete na:

https://www.finder.com/ethereum-price-prediction-2023