Prebudil sa Bitcoin po korekcii, alebo bude v korekcii ešte pokračovať? Bude Amazon akceptovať platby v Bitcoinoch?

Podľa analýzy spoločnosti Bloomberg sa nákupcovia stali aktívnejšími v okamihu, keď Bitcoin minulý týždeň predviedol rýchly obrat z cenovej zóny 29.000 dolárov a stúpol nad hodnotu 30.000 dolárov. Cene Bitcoinu sa podarilo rovnako tak dostať nad cenovú úroveň 36.500 dolárov a následne dosiahla cena úroveň 39.850 dolárov, čo je maximum za posledný jeden a pól mesiac. Aktuálna cena Bitcoinu je na úrovni 38.250 dolárov.

Podľa analytického tímu Bloomberg sa technicky jednalo o klasický vzorec dvojitého dna, čo môže viesť k rastu ceny BTC až na úroveň 44.000 dolárov, avšak je potrebné počítať s odporom na cenových hladinách 40.000 až 42.000 dolárov. Podľa údajov analytickej spoločnosti Bybt.com, po prelomení hranice 39.000 dolárov uvedený cenový rast spôsobil likvidáciu „obchodných short“ pozícií v sume takmer 900 miliónov dolárov. Cena najväčšej kryptomeny na svete začala v pondelok rásť okolo 0:00 UTC času po tom, čo sa cez víkend obchodovala väčšinou na úrovni 34.000 dolárov. V priebehu niekoľkých hodín cena vzrástla o viac ako 10% až nad úroveň 39.000 USD.

Cena Bitcoinu sa minulý týždeň začala mierne zvyšovať, potom, keď Tesla a SpaceX, potvrdili, že naďalej držia Bitcoiny vo svojom portfóliu. Zároveň spoločnosť MicroStrategy potvrdila, že Bitcoin sa stal úplnou súčasťou podnikania tejto spoločnosti a situácia sa dostala do bodu, keď spoločnosť začala emitovať dlhopisy za účelom financovania ďalších nákupov. Spoločnosť MicroStrategy minula na nákup Bitcoinov už niečo vyše 2,25 miliardy dolárov, pričom celý proces prebiehal pod osobným vedením generálneho riaditeľa Michaela Saylora. Na virtuálnom podujatí „The B Word“ vystúpili aj generálny riaditeľ spoločnosti Square a Twitter, Jack Dorsey a generálna riaditeľka ARK Invest, Cathie Wood, ktorá potvrdila, že ARK Invest minulý týždeň nakúpila kryptomeny prostredníctvom kúpy akcií Coinbase a Greyscale Bitcoin Trust (GBTC).

Cenový rast bol podporený aj ďalšími pozitívnymi fundamentálnymi správami, ako napríklad správou britskej spoločnosti CityAM, ktorá uviedla, že spoločnosť Amazon sa pripravuje na začatie prijímania platieb v Bitcoinoch. Spôsob prijímania platieb v BTC by mal byť podľa správy, ako platobná metóda, umožnený do konca roka. Len čo bude úspešné prijímanie platieb v Bitcoinoch, tak spoločnosť pravdepodobne pridá aj Ethereum, Cardano a Bitcoin Cash. Oficiálne však Amazon zatiaľ túto správu nepotvrdil, aj keď Amazon, podľa správy Business Insider, otvoril 22.júna pracovné miesta na výber kandidátov pre „Vývoj stratégie a plánu produktov Amazon v oblasti digitálnych mien a blockchainu“. Podľa nepotvrdených správ by gigant elektronického obchodu navyše mohol do roku 2022 uviesť na trh svoj vlastný token.

Po dlhšej dobe cenových poklesov sa tak Bitcoin vracia naspäť k úrovni a otestovaniu hranice 40.000 dolárov. Pri testovaní tejto cenovej úrovne sa ukáže a určí ďalší smer, či trh skutočne ovládli obchodné „medvede“, alebo obchodní „býci“. Na rast ceny Bitcoinu, zareagovalo rastom aj Ethereum, keď sa ETH sa dostalo na úroveň 2.350 dolárov a rovnakým smerom sa vybrali aj ostatné altcoiny.