Prečo by teraz mohol byť ten správny čas na kúpu Cardano (ADA)?

Kryptoanalytik Ali Martinez nedávno zverejnil zaujímavú informáciu na platforme X (Twitter) o Cardane (ADA), v ktorej analyzoval historické cenové trendy a porovnal ich so súčasnou situáciou na trhu. Podľa neho 50% pokles ceny v ADA za posledný mesiac by mohol byť skvelou príležitosťou na nákup, keďže sa zdá, že Cardano sa pripravuje na parabolický býčí beh. Pozrime sa bližšie na jeho analýzu.

Martinez uviedol, že v roku 2019 sa Cardano konsolidovalo v rámci paralelného kanála, čo signalizuje koniec medvedieho trhu. Pokračoval, že po tejto stagnácii sa cena ADA vymanila z kanála so 75% nárastom, po ktorom nasledovala 56% korekcia ceny, čo pripravilo pôdu pre pôsobivý 4095% bull run.

Spomína tiež, že podobná situácia nastala v roku 2023. Cardano sa opäť skonsolidovalo v rámci paralelného kanála, čo znamenalo koniec ďalšieho medvedieho trhu. Po tomto období stagnácie sa cena ADA vymanila z kanála so 72% nárastom. Teraz Cardano prechádza 50% korekciou ceny.

Martinez verí, že hoci sa história nemusí opakovať, tak je predpoklad, že rast sa zopakuje. Podľa jeho vyjadrenia, ak bude toto pravidlo pre Cardano platiť, tak investori by sa mali pripraviť na to, čo je pred nami. Dodáva, že súčasná cenová korekcia by mohla byť jednou z posledných príležitostí na nákup ADA za nízku cenu pred novým parabolickým rastom.

Samozrejme, je dôležité si uvedomiť, že minulá výkonnosť nezaručuje budúce výsledky. Technická analýza je mocný nástroj, ale neposkytuje 100% istotu. Investori by si mali vždy pred prijatím investičných rozhodnutí vykonať vlastný prieskum a zvážiť potenciálne riziká a prípadné zisky.

Neuveriteľný pokrok v ekosystéme Cardano (ADA) pokračuje ďalšou týždennou správou o vývoji, ktorá podrobne uvádza hlavné aktualizácie týkajúce sa základných technológií, peňaženiek, škálovania, vzdelávania atď. Správa z 3. mája zdôraznila spustenie 169 projektov a 1397 projektov v štádiu budovania v priebehu týždňa. Okrem toho bolo spracovaných 90 miliónov transakcií. Na pozadí týchto udalostí urobil inžiniersky tím spoľahlivosti bez zastavenia siete údržbu celého ekosystému s niektorými aktualizáciami vrátane nasadenia uzla Cardano ver. 8.9.2 na hlavnú sieť.

V oblasti peňaženiek a služieb tím Lace neúnavne pracoval na vývoji aktualizácií pre peňaženku Lace v.1.11 a pokiaľ ide o škálovanie, tak tím Mithril pripravil novú predbežnú distribúciu s označením 2418.1 pre vopred zostavené binárne súbory ako súčasť snahy zabrániť fragmentácii pamäte, pričom súčasťou je aj podpora CPU. V priebehu týždňa tím tiež začal s implementáciou globálneho konfiguračného súboru sietí Mithril. Súčasne skúmali chybové protokoly, ktoré sa pri teste vyskytli v uzle Cardano, keď sa podpisovateľ a agregátor pripojili k miniprotokolom. Čo sa týka éry Voltaire a upgradu SanchoNet, tak tím CLI zabezpečil vydanie uzla Cardano v.8.10.1, ktorý je už pripravený pre SanchoNet.

Frederik Gregaard, generálny riaditeľ Cardano Foundation, pred časom tiež odhalil plány ohľadom novej štruktúry riadenia pre blockchain Cardano, čo predstavuje kritickú fázu vývoja. Nadácia Cardano so sídlom v Zugu vo Švajčiarsku zohráva dôležitú úlohu pri dohľade nad ekosystémom Cardano. Zameriava sa na rôzne funkcie vrátane adopcie, formovania politiky, rozširovania komunity, zabezpečenia zodpovednosti zainteresovaných strán a podpory partnerstiev.

Gregaard oznámil vytvorenie dočasnej ústavy zameranej na položenie základov decentralizovaného riadenia, pričom zdôraznil význam zapojenia komunity do určovania budúcnosti ekosystému. Táto ústava zahŕňa základné hodnoty globálnej komunity Cardano, podporuje transparentnosť, otvorenosť a zodpovedné rozhodovanie. Zabezpečuje tiež, že každý držiteľ ADA má hlas v ekosystéme, vďaka čomu je štruktúra riadenia inkluzívna a reprezentatívna.

Okrem toho dočasná ústava načrtáva práva, privilégiá a povinnosti všetkých držiteľov ADA, vývojárov a členov komunity, pričom zdôrazňuje spravodlivý systém hlasovania na zachovanie skutočného vlastníctva a účasti. Gregaard tiež informoval o zavedení bŕzd a protiváh v rámci systému riadenia, do ktorého boli zapojení delegáti, operátori staking poolov a ústavný výbor, ktorý by odrážal vôľu komunity, dodržiaval ústavu a chránil integritu ekosystému.

Model správy vecí verejných je v súčasnosti vo fáze testovania, pričom plány na konečnú ústavu sa majú vypracovať prostredníctvom globálnych workshopov a ústavného dohovoru koncom roka 2024. Cieľom týchto iniciatív je aktívne zapojiť komunitu do zdokonaľovania stratégií správy vecí verejných.