Prílev 1,47 miliardy dolárov do kryptomien

Odvetvie kryptomien čelí najväčšiemu investičnému toku v histórii, keď podľa zverejnených údajov Weekly CoinShares „Digital Asset Fund Flows Weekly“ tento týždeň zaznamenal rekordný investičný prílev vo výške 1,47 miliardy dolárov, pričom 1,2 miliardy dolárov pochádzalo výlučne od spoločnosti ProShares. Uvedený údaj je v súčasnosti absolútnym rekordom v porovnaní s predchádzajúcimi týždňami roka. Je zrejmé, že masívne prílevy na trh sú spojené so zalistovaním a schválením fondu „Bitcoin futures ETF“, ktorý priniesol väčšinu prílevov za uplynulý týždeň.

Druhým najväčším poskytovateľom fondov bol ETC Group, ktorý na trh priniesol 111 miliónov dolárov. Keďže bitcoiny sú medzi inštitucionálnymi investormi čoraz populárnejšie, tak u niektorých altcoinov je badateľný odliv kapitálu. Ethereum stráca inštitucionálny záujem už tretí týždeň po sebe, pričom z Etherea bolo presunutých 1,4 milióna dolárov.

Hoci niektoré inštitúcie presúvajú svoje investície z niektorých veľkých altcoinov, tak iné altcoiny, ako napríklad Solana, Cardano a BNB sú stále populárnou voľbou.  Celkový prílev investícií na altcoinový trh s kryptomenami za uplynulý týždeň bol vo výške 15 miliónov dolárov, čo je aktuálne takmer zanedbateľná hodnota v porovnaní s 1,47 miliardami prílevu investícií do Bitcoinu.