Polygon načrel hlboko do vôd herného priemyslu

Polygon Studios, oddelenie pre vzťahy s vývojármi Polygon Technologies, oznámilo nové výzvy, ktoré podporia rast spoločnosti Polygon v oblasti blockchainových hier Web3. V súvislosti s tým  Polygon Studios prijalo do svojich radov veľmi zaujímavé osobnosti z oblasti herného priemyslu. Podľa vyhlásenia, ktoré v utorok zverejnili Polygon Studios, bol Michael Blank menovaný COO a Young Ko bol menovaný CFO. Nový personál bude pracovať pod novo vymenovaným generálnym riaditeľom Ryanom Wyattom, ktorý predtým viedol hernú divíziu YouTube.

Blank predtým takmer dve desaťročia pracoval v Electronic Arts (EA), naposledy ako senior viceprezident Player Network. V tejto úlohe dohliadal na globálne tímy zodpovedné za digitálnu hernú platformu a sociálne prostredie spoločnosti EA.

Young bol posledných deväť rokov viceprezidentom pre financie v Penske Media a dohliadal na značky ako Rolling Stone, Billboard, Variety a SXSW. Mal taktiež na starosti financie, účtovníctvo a globálne dane.

Ďalšími zaujímavými členmi, ktorí pribudli do tímu sú Urvit Goel, Charnjit Bansi a Ben Watley.

Urvit Goel sa stal novým viceprezidentom pre rozvoj herného podnikania. Urvit Goel je bývalý výkonný riaditeľ Amazonu a založil divíziu cloudových hier Amazonu. Ako viceprezident pre herný dizajn sa pripojí Charnjit Bansi, ktorý pracoval na vývoji webových hier Infinity Ward a Sledgehammer Games. Ben Watley pracoval tri roky v Electronic Arts a do tímu prichádza, ako senior riaditeľ pre hernú stratégiu.

Polygon Studios v decembri 2021 investovalo 100 miliónov dolárov do vývojára hier GameOn pre budúce projekty súvisiace s Web3. Polygon to teda so vstupom do herného priemyslu myslí naozaj vážne. Polygon (MATIC) je podľa trhovej kapitalizácie aktuálne 18-tou najväčšou kryptomenou. Hodnota natívneho tokenu MATIC sa hýbe na úrovni 1,46USD, čo je 50% pod hodnotou historicky najvyššie dosiahnutej ceny, ktorá bola na úrovni 2,92USD.