Polkadot, uzavrela partnerstvo s "University of California (UC) Berkeley"

Vývojárske vzdelávanie v oblasti blockchainu je ústredným stavebným kameňom pri vytváraní nového ekosystému. Parity Technologies, vývojárska spoločnosť stojaca za spoločnosťou Polkadot, uzavrela partnerstvo s kalifornskou univerzitou Berkeley s cieľom vypracovať na univerzite učebné osnovy pre vzdelávanie ohľadom blockchain technológií. University of California (UC) Berkeley patrí podľa hodnotení medzi 4 najlepšie univerzity na svete.

Podľa tlačovej správy, ktorú uviedla CNF, bude nový vzdelávací program obsahovať rámec budovania blockchainu na podporu adopcie medzi študentmi a komunitou UC Berkeley. Počnúc akademickým rokom 2020 - 21 bude vzdelávací tím vývojárov spoločnosti Parity Technologies spolupracovať s fakultou na vedení študentov a podnikateľov s cieľom spustiť vysoko kvalitné blockchain startupy v ekosystémoch Polkadot a Web 3.0.

Jocelyn Weber, riaditeľka UC Berkeley povedala: „Naša spolupráca s Parity Technologies a ďalšími startupmi v ekosystéme Polkadot preukazujú potenciál tejto technológie pri vzdelávaní. Našim študentom sa snažíme dať nástroje a zručnosti, ktoré budú potrebovať na to, aby vstúpili do tohto priestoru a bez problémov začali významne prispievať do tejto rozvíjajúcej sa oblasti. Preto bude dôležitou súčasťou rozvoja našich učebných osnov zlepšovanie a zvyšovanie vedomostí našich študentov pomocou „substrát nástrojov“ a blockchainových sietí ako Polkadot.

V rámci spolupráce bude mať spoločnosť Ethereum, Parity Technologies a spoluzakladateľ Polkadot, Dr. Gavin Wood, prednášku na UC Berkeley v marci 2021. Gavin Wood to komentoval slovami: „Je to už nejaký čas, čo som hovoril so študentmi v škole, takže sa veľmi teším na účasť na prednáškovom cykle v Newtone. “ Wood tiež zdôraznil význam vzdelávania budúcich vývojárov.