Polkadot čelí zásadnému testu. Dokáže sa odraziť z 20% cenového poklesu?

Polkadot (DOT) prešiel za posledných pár týždňov medvedím trendom. Trhové údaje ukazujú, že DOT zaznamenal pokles o 20% za posledných 30 dní. Tento trend je v súlade s väčšinou altcoinov, ktoré prešli retracementom spôsobeným volatilitou bitcoinu (BTC).

Aktuálne sa DOT obchoduje za 8,16 USD a tento týždeň sa obchodoval viac menej v úzkom rozmedzí od 8,10 do 9,10 USD, čo znamená nerozhodnosť medzi investormi. Keďže investori nie sú rozhodnutí, tak sa cena DOT zdanlivo pohla do boku, pričom následne zvyčajne nasleduje výstrel smerom hore, alebo zostrel naspäť na nižšie cenové úrovne.

DOT grafjpg

Pri skúmaní, či by Polkadot (DOT) mohol prelomiť nedávny cenový vzor, tak údaje o reťazci ponúkajú skvelý prehľad. Analýza na základe údajov spoločnosti Santiment ukazuje vysoký otvorený záujem o DOT. Na trhu s kryptomenami rastúci otvorený záujem často naznačuje, že súčasný cenový trend bude pokračovať, čo je v tomto prípade negatívne pre cenový model. Medzi ďalšie medvedie znaky patrí miera financovania DOT, ktorá zvyčajne nepriamo koreluje s cenou. Vysoká miera financovania naznačovala vyššiu šancu na ďalší pokles hodnoty DOT. Navyše, index relatívnej sily (RSI) bol pod neutrálnou hladinou, čo je ďalší medvedí indikátor.

Objavili sa však určité náznaky potenciálneho býčieho správania. Chaikin Money Flow (CMF) aj Money Flow Index (MFI) vykazovali v posledných dňoch vzostupný pohyb, čo naznačuje prílev peňazí, ktorý by mohol posunúť cenu DOT vyššie.

Aktivita siete navyše naznačila obnovený záujem. Celkový počet aktívnych účtov spoločnosti Polkadot v ekosystéme prekročil 605 000. Toto je býčí znak, ktorý poukazuje na zvýšené využívanie siete a jej prijatie. Veľkú úlohu v tom zohrávajú inovatívne projekty siete. Ako CNF nedávno zdôraznilo, medzi niektoré herné aplikácie a inovatívne projekty spojené s Polkadotom, patria okrem iného Ajuna Network, Astar Network, Moonbeam Network, Playmythical, Neurolanche.

Zahrnutie týchto projektov a pokračujúci rast sú dôležité pre pohyb ceny DOT, pretože nové siete zvyšujú aktivitu a zvyšujú dopyt, čím zvyšujú hodnotu ekosystému Polkadot pre jej investorov. Blížiaci sa bitcoinový halving môže priniesť obrovský impulz pre väčšinu altcoinov, keďže zvyčajne vždy ovplyvňuje celý krypto trh. Nasledujúcich pár dní bude pre investorov rozhodujúcich, pretože inteligentní investori budú naďalej využívať výhodu poklesu pred prelomom a následným cenovým výstrelom.