Podstatná časť HDP sa bude odohrávať v krypto ekonomike

Počas prvého dňa globálnej konferencie Milken Institute Global Conference v Los Angeles uviedol výkonný riaditeľ Coinbase, Brian Armstrong, že je presvedčený, že v nasledujúcich dvoch dekádach dôjde k tomu, že podstatná časť HDP sa bude odohrávať v krypto ekonomike.

K Armstrongovi sa pripojila aj úspešná investorka a generálna riaditeľka spoločnosti Ark Invest, Cathie Wood, ktorá uviedla, že v prípade DeFi (decentralizovaných financií) a internetu novej generácie sme svedkami toho, ako veľa súčasných finančných spoločností stráca kontakt a dych s novou krypto generáciou. Wall Street aj rôzne vládne agentúry prišli za posledný rok o mnohých zamestnancov, ktorí prešli do krypto spoločností. Cathie Wood uviedla: „Na Wall Street to už musia brať naozaj vážne, inak im zostane v rukách len prázdno.“

Minulý rok sa riaditeľka Coinbase Emile Choi dotkla potenciálneho vplyvu, ktorý bude mať regulácia na kryptomeny. Emili Choi uviedla: „Dosiahli sme mainstreamové prijatie. Len v USA už máme viac ako 50 regulačných orgánov a vieme sa podľa toho orientovať. Aby sa krypto ekosystému darilo, tak musíme mať spravodlivé pravidlá pre všetkých, musíme mať transparentnosť a musíme mať jasné regulačné pravidlá.“ Správa spoločnosti Crypto.com z januára tohto roku predpovedá, že na základe vzorca odvodeného z vkladov a rôznych dátových bodov krypto adries, bude do konca tohto roka jedna miliarda používateľov kryptomien.