Podľa prieskumu Mastercard 40% spotrebiteľov plánuje využívať kryptomeny

Spoločnosť Mastercard, americký gigant v oblasti finančných služieb, dnes zverejnila výsledky svojho najnovšieho prieskumu o digitálnych platbách. Spoločnosť zdôraznila rastúci záujem o platby v kryptomenách. Prieskum sa uskutočnil na vzorke 15.569 spotrebiteľov z 18 krajín sveta.

Podľa oficiálnych výsledkov 40% spotrebiteľov v Severnej Amerike, Latinskej Amerike, Karibiku, na Strednom východe, v Afrike a v ázijskom Tichomorí uviedlo, že plánuje v budúcom roku použiť kryptomeny za účelom platieb.

Spoločnosť Mastercard zdôraznila najmä rastúcu popularitu platieb kryptomenami medzi mileniálmi. Až 67% opýtaných na Blízkom východe a v Afrike, súhlasilo s používaním kryptomien za účelom vykonávania platieb. Zároveň 77% mileniálov potvrdilo, že má záujem dozvedieť sa viac o kryptomenách a kryptotrhu.

V súčasnej dobe môžu spotrebitelia nakupovať, predávať a obchodovať s kryptomenami podobne ako s komoditami, alebo ich využívať ako investíciu. Spotrebitelia čoraz viac prejavujú záujem o možnosť míňať kryptomeny na každodenné nákupy. Globálny záujem o kryptomeny, ako o platobnú možnosť sa zvyšuje.

Vo februári 2021 spoločnosť Mastercard poodhalila svoje plány ohľadom kryptomien a oznámila, že spoločnosť plánuje podporu krypto platieb už v roku 2021.

Digitálne meny sa medzi používateľmi stávajú čoraz viac obľúbenými najmä pri finančných transakciách kvôli rýchlosti a výraznému zníženiu nákladov. Rôzne finančné spoločnosti z celého sveta začali prijímať kryptomeny v platobnom systéme. Visa, konkurent spoločnosti Mastercard, oznámila v marci 2021, že plánuje umožniť nákup bitcoinov, najväčšej digitálnej meny na svete. Al Kelly, generálny riaditeľ spoločnosti Visa, prezradil, že pracujú s niekoľkými krypto platformami a digitálnymi peňaženkami.

V oficiálnom oznámení spoločnosť Mastercad uviedla: „Záujem zákazníkov o kryptomeny je vysoký, avšak je potrebné stále pracovať na zaistení výberu, ochrany a dodržiavania právnych predpisov.“