Podľa hlavného stratéga agentúry Bloomberg dosiahne bitcoin 100.000 ešte tento rok

Mike McGlone, hlavný stratég agentúry Bloomberg verí, že bitcoin napriek aktuálnym poklesom dosiahne tento rok hodnotu 100.000 dolárov.  

Mike McGlone, sa na Twitteri podelil o svoj názor ohľadom aktuálneho stavu bitcoinu, a či aktuálna masívna korekcia bitcoinu odfúkne tejto vlajkovej kryptomene možnosť dosiahnutia 100.000 dolárov ešte tento rok.

Podľa vyjadrenia, ktoré uviedol na svojom Twitter účte, tak aj napriek korekcii je bitcoin stále na ceste k 100.000 USD a aj súčasný cenový prepad a korekcia túto predpoveď podľa neho potvrdzujú.

Hlavným faktorom, ktorý spustil 54-percentnú korekciu BTC, je podľa neho uhlíková stopa, ktorá je aktuálne tak častokrát v médiách prezentovaná. Stratég však upozornil, že silu bitcoinu predstavuje práve skutočnosť, že bitcoin je „čoraz viac zelenší“, nakoľko sa využíva najmä elektrická energia z obnoviteľných zdrojov.   Vo svojom vyjadrení sa tiež oprel o graf, ktorý ukazuje silnú podporu bitcoinu a tak isto aj o graf, v ktorom uvádza, že zásoby bitcoinov sa postupne znižujú, keďže ich množstvo je obmedzené.

Aktuálna cenová úroveň bitcoinu po prepade podľa CoinMarketCap je 37.937 dolárov.