Počet inštitúcií a jednotlivcov držiacich bitcoin raketovo rastie.

Podľa zverejnených údajov spoločnosti Glassnode došlo v poslednej dobe k výraznému nárastu počtu inštitucionálnych a retailových obchodníkov, ktorí dlhodobo držia bitcoiny. Počet dlhodobých držiteľov BTC prudko stúpa.

Údaje spoločnosti Glassnode zároveň ukazujú, že tak isto likvidita bitcoinov rastie vysokým tempom.

Uvedené údaje sú podporené najmä faktorom, že vlajková loď kryptomien, Bitcoin, tento rok prekonáva jedno historické maximum za druhým. Ďalším z dôvodov je, že popredná americká kryptomenová burza Coinbase sa stala verejne obchodovateľnou na burze Nasdaq.

Podľa zverejnených údajov ťažiari a aj držitelia bitcoinov naďalej hromadia bitcoiny na svojich kryptopeňaženkách, namiesto toho, aby ich predávali.

V poslednom období znova niekoľko významných spoločností pridalo do svojich portfólií kryptomeny bitcoin a ethereum. Medzi inými napríklad aj Rothschild Investment Corporation so sídlom v Chicagu. Spoločnosť kúpila 265.302 ETH a tiež 8.000 BTC prostredníctvom Grayscale.

Hedgeový fond spoločnosti Brevan Howard sa tiež pripravuje na vstup do kryptomien s pripravovanými investíciami vo výške 1,5% zo svojho kapitálu v hodnote 5,6 miliárd dolárov.