Počet bitcoinov na burzách klesá, bitcoinoví ťažiari hromadia vyťažené bitcoiny a finančné spoločnosti ponúkajú kryptomeny, ako odmeny za platby kartami

Podľa analytických údajov zverejnených spoločnosťami Glassnode a Santiment sa v poslednej dobe vyskytlo niekoľko zaujímavých udalostí, ktoré môžu byť pre vývoj ceny Bitcoinu v najbližšom období pozitívne.

Na základe zverejnených údajov sa hodnota hashrate bitcoinu zotavuje a zároveň sa v peňaženkách bitcoinových ťažiarov hromadia vyťažené bitcoiny. Hashrate je ukazovateľ výkonu, ktorý dosahuje zariadenie na ťažbu kryptomien. V júni sa bitcoinová hashrate prepadla na úroveň 58 EH/s, čo je najnižšia hodnota od roku 2019. Na túto hodnotu bitcoinový hashrate klesol z historického maxima, ktoré bolo dosiahnuté v máji tohto roku, pričom hodnota hashrate bola  171 EH/s. Prudký pokles nastal v júni, keď čínska vláda zakročila proti miestnym ťažiarom kryptomien a zakázala im prístup k zdrojom energie, a to vrátane ťažiarov v provinciách, ktoré majú veľa zelenej energie pochádzajúcej z vodných elektrární. Tento krok čínskych úradov po celej krajine spôsobil to, že sa ťažobné spoločnosti začali sťahovať a pre svoje podnikanie si vybrali priateľskejšie regióny, ako sú napríklad Kazachstan, Kanada alebo USA. Podľa Blockchain.com sa aktuálne bitcoinový hashrate obnovil na úroveň 92,5 EH/s. Podľa údajov Glassnode po ťažkom období výpredajov bitcoinov v predchádzajúcich mesiacoch začali v júli ťažobné spoločnosti vyťažené bitcoiny aktívne ukladať na svoje peňaženky pričom z kryptomenových búrz zároveň odtieklo na súkromné peňaženky množstvo bitcoinov. Uvedená skutočnosť znamená, že na trhu je v súčasnosti menej bitcoinov, ako tomu bolo v predchádzajúcom období.

Podľa údajov zverejnených analytickým tímom spoločnosti Santiment prílev bitcoinov do peňaženiek kontrolovaných kryptoburzami klesol na 50-denné minimum. To isté platí aj pre bitcoinové zásoby, ktoré majú centralizované kryptoburzy. Podľa expertov spoločnosti Santiment je daná skutočnosť znakom znižovania predajného tlaku na bitcoiny.

Podľa spoločnosti Forbes sa cena jediného bitcoinu môže kľudne pohybovať na hodnote polovici svojej ceny, ktorá bola pred pár mesiacmi, ale to neznamená, že kryptomeny idú zlým smerom. Realita je taká, že kryptomeny a bitcoin boli vždy vo všeobecnosti volatilné, avšak bitcoin od svojho vzniku stále vykazuje vzostupný trend, aj keď s množstvom jám, ktoré ho na tejto ceste sprevádzajú.

Mnoho odborníkov stále predpokladá, že bitcoin v najbližšom horizonte prekoná hodnotu 200.000 alebo viac dolárov. Patrí sem aj miliardár rizikového kapitálu a investor do bitcoinov Tim Draper, ktorý nedávno pre CNBC uviedol, že bitcoin napriek dramatickým výkyvom dosiahne do konca roku 2022, alebo začiatkom roku 2023 hodnotu 250.000 dolárov. Podľa jeho vyjadrenia je to dobrá správa, ak postupne investujete do bitcoinu.

Za posledných pár rokov vznikol celý rad bánk a finančných inštitúcií, ktoré hľadajú nové spôsoby, aby dostali bitcoin do hry prostredníctvom bankových vkladov a dokonca aj platieb prostredníctvom kreditných alebo debetných kariet.

Vďaka bankovníctvu s odmenami vo forme kryptomien, je to aktuálne jednoduchšie, ako kedykoľvek predtým. Zarobiť bitcoin a ďalšie kryptomeny prostredníctvom odmien je možné napríklad za platby kreditnými kartami. Tým dokážete napríklad zabezpečiť vyššiu mieru návratnosti svojich úspor, ako by tomu bolo pri tradičnom bankovom účte. Skutočnosť, že je na výber z toľkých možností, je väčšinou dobrá vec, aj keď určite by ste si mali prečítať drobné písmená a vedieť vopred, do čoho idete.

Bitcoinové bankové produkty sú však rizikové a to najmä preto, že samotný bitcoin je do značnej miery neregulovaný a teda banky neponúkajú žiadne poistenie. Ak sa však vzdelávate, tak pochopíte, že takéto účty vám potenciálne môžu pomôcť časom zvýšiť váš zostatok v bitcoinoch na účtoch, alebo ochrániť vaše úspory pred infláciou. Tu je krátky zoznam spoločností a kariet, ktoré tieto služby ponúkajú: Visa Crypto.com, Visa BlockFi Bitcoin, World Elite Mastercard - Sofi, PayPal, Quontic Bank, Obsidian, Brex Card, Gemini Credit Card a Unifimoney Visa Credit Card, Linus, Gemini, Coinbase, Outlet Finance a mnoho ďalších.....