Platobný gigant VISA uvažuje o podpore bitcoinu a kryptomien.

Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Visa Alfreda Kellyho má tento platobný gigant plány umožniť podporu obchodovania s kryptomenami vo svojej sieti VISA. Počas online vystúpenia minulý týždeň vysvetlil, že neexistuje žiadny relevantný dôvod, prečo by spoločnosť Visa nemala akceptovať digitálne aktíva, pretože sú čoraz populárnejšie. Podľa vyjadrenia, pokiaľ sa konkrétna digitálna mena stane uznávaným prostriedkom výmeny, nie je dôvod, prečo by ju nemohli pridať do siete VISA, ktorá dnes podporuje viac ako 160 mien.

Kelly verí, že VISA má na to, aby uspela aj v priestore kryptomien. Domnieva sa, že s „globálnym pôsobením spoločnosti Visa, jej partnerským prístupom a dôveryhodnou značkou“ má „jedinečnú pozíciu“ nato, aby pomáhala zvyšovať bezpečnosť a dôveryhodnosť kryptomien.

Napriek obrovskej pozornosti, ktorej sa kryptomeny tešia, nie je Kelly zatiaľ presvedčený o ich širšom použití. Podľa neho sa zatiaľ významné percento transakcií kryptomien točí najmä okolo kryptobúrz. Kelly však verí, že vďaka vstupu spoločnosti VISA do tohto odvetvia sa stanú kryptomeny „užitočnejšie a použiteľnejšie aj pre platby“. 

Na záver povedal: „Našou stratégiou v tejto oblasti je spolupracovať s peňaženkami a zmenárňami, ktoré používateľom umožnia nakupovať kryptomeny pomocou Visa tak, aby tým umožnili nákup u ktoréhokoľvek zo 70 miliónov obchodníkov, kde je Visa globálne akceptovaná.“