Partnerstvo Renault a IOTA Foundation

Viceprezident blockchainovej skupiny Renault, Odile Panciatici, sa zúčastnil konferencie s názvom: „Ako môže blockchain transformovať automobilový priemysel“. Panciatici hovoril o partnerstvách s Nadáciou IOTA a GAIA-X. V diskusii sa zároveň preberali otázky týkajúce sa kybernetickej bezpečnosti a faktoroch, ktoré definujú úspešnú implementáciu blockchainu do automobilového priemyslu.

Renault a Nadácia IOTA sú spolupracujúcimi partnermi v rámci iniciatívy Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI). Iniciatíva bola vytvorená s cieľom propagovať a vytvárať riešenia pre inteligentnú mobilitu založenú na technológii blockchain. Predsedajú jej spoločnosti General Motors (GM), Honda. MOBI je podporovaná spoločnosťami Accenture, CPChain, IBM, IOTA Foundation, Pacific Gas & Electric Company (PG&E), Politecnico di Torino a R3.

V rámci otázok a odpovedí Panciatici uviedol, že v ekosystéme blockchainu je veľmi dôležité vedieť, ako vybrať projekty, ktoré sú pre daný prípad použitia najvhodnejšie a je dôležité premýšľať o ďalších krokoch. Na záver uviedol: „Na základe uvedených skutočností sme si ako partnera vybrali integráciu blockchainovej technológie IOTA“.