Oracle Band Protocol zvyšuje interoperabilitu v ekosystéme Cosmos

Univerzálnosť ekosystému Cosmos sa rozširuje a vďaka integrácii Band Protocol do Starportu, vývojového nástroja blockchainu Cosmos, sú novo vytvorené reťazce schopné vymieňať si rôzne typy Oracle údajov. Každý vývojár, ktorý vytvorí reťazec pomocou Starportu, môže jednoducho pridať funkciu požiadavky na dáta z Oracle. Toto je veľmi dobrý príklad prispôsobivosti a neustále sa rozširujúceho potenciálu protokolu IBC (Inter-Blockchain Communication protocol). Inter-Blockchain Communication protocol je štandardom interoperability ekosystému Cosmos. Protokol IBC je navyše k dispozícii aj iným reťazcom mimo ekosystému Cosmos, a to z dôvodu, aby sa rozšíril dosah výmeny informácií blockchainu.

Jedným z dôvodov, prečo si blockchain získal v dnešnom svete takú pozornosť, je skutočnosť, že neexistuje technológia, ktorá by lepšie dokázala sledovať dianie v sieti. Ak však existuje on-line služba, ktorá potrebuje prístup k údajom mimo siete, vrátane spoľahlivej metódy overenia údajov zo skutočného sveta, tak je nutné prepojenie s údajmi, ktoré sa nachádzajú v Oracle.

Decentralizovaný Oracle, ako napríklad Band Protocol, funguje rovnako ako decentralizovaný blockchain, a to tak, že poskytuje dôverné údaje medzi mnohých účastníkov siete. Použitím mnohých rôznych zdrojov údajov a implementáciou systému Oracle, ktorý nie je kontrolovaný jedinou entitou, poskytuje decentralizovaný Oracle vyššiu úroveň bezpečnosti informácií. Po overení údajov decentralizovanou sieťou účastníkov Oracle je možné tieto údaje použiť v rámci blockchainu.

Povedzme napríklad, že by ste chceli pomocou služby na blockchaine uskutočniť nákup pomocou kryptomien a potrebujete prístup k cene produktu a ku kurzu konkrétnej mince. V takom prípade by ste použili Oracle, aby ste získali tieto informácie z reálneho sveta, overili ich a použili ich na spracovanie transakcie v rámci blockchainovej aplikácie. V súčasnosti Band Protocol poskytuje zabezpečené a decentralizované údaje, ktoré sú rozhodujúce pre funkcie rôznych aplikácií DeFi vo všetkých odvetviach, ako sú požičiavanie, syntetický majetok, poistenie, stablecoiny, decentralizované burzy, NFT atď.

Band Protocol je decentralizovaný cross-chain dátový Oracle, ktorý agreguje a spája dáta z reálneho sveta s inteligentnými zmluvami, pričom je bezpečný a časovo overený s viac ako 7,4 miliónmi požiadaviek na overenie a partnermi ako Terra, Mirror, Venus, C.R.E.A.M. Finance, Injective, alebo Alpha Finance.