Optimism dosiahol hodnotu viac ako 1,6 miliardy dolárov

Optimism, škálovacie riešenie siete Ethereum, dnes oznámilo, že získalo v kole financovania 150 miliónov dolárov , čo znamená, že spoločnosť má aktuálnu hodnotu 1,65 miliardy dolárov. Podľa tlačovej správy, najlepšie kryptoinvestičné firmy Paradigm a Andreessen Horowitz viedli kolo financovania spoločnosti Optimism. Spoločnosť rizikového kapitálu Andreessen Horowitz sa zameriava na investovanie do kryptomien a v januári firma oznámila, že chce investovať 4,5 miliardy dolárov do krypto projektov.

Optimism je startup, ktorý chce zjednodušiť a zlacniť používanie siete druhej najväčšej kryptomeny Ethereum. Aktuálne veľmi veľa vývojárov a bežných používateľov funguje na sieti Ethereum, kde sa vytvára mnoho projektov a uskutočňuje množstvo transakcií. Sieť Ethereum je veľmi žiadaná, najmä kvôli explózii DeFi projektov, ako sú napríklad peer-to-peer pôžičky, požičiavanie, obchodovanie, alebo NFT, ktoré svojim spôsobom predstavujú jedinečné vlastníctvo digitálnych produktov. Sieť Ethereum preto trpí vysokými poplatkami a občas aj spomalením siete. Optimism je projekt, ktorý pracuje na tom, aby sa toto zmenilo. V blogovom príspevku spoločnosti Optimism sa uvádza: „V minulom roku sme znížili poplatky o viac ako 30 % a naďalej prichádzame s vylepšeniami protokolu tak, aby sa poplatky znížili ešte viac.“

Chris Dixon, generálny partner spoločnosti Andreessen Horowitz, dnes vo svojom tweete uviedol: „Dopyt po sieti Ethereum naďalej stúpa, nakoľko sa rozbehli NFT, DAO, DeFi a ďalšie typy aplikácií sa ešte len rozbiehajú. Toto vedie k vysokým poplatkom pri uskutočňovaní transakcií na sieti Ethereum a jej interakcii s aplikáciami na blockchaine. A práve túto skutočnosť dokážu vylepšiť riešenia na druhej vrstve, ako je Optimism.