Očakáva sa, že príjmy kryptografického priemyslu sa v roku 2023 zdvojnásobia

Podľa analytických údajov platformy Statista zaznamenáva Spojené kráľovstvo rýchlejší rast príjmov z kryptomien, ale Spojené štáty sú stále na vrchole rebríčka. Spoločnosť Statista uviedla, že Spojené kráľovstvo je na najlepšej ceste zvýšiť svoje príjmy z kryptomien o 125 %. Spoločnosť zaoberajúca sa prieskumom trhu do výpočtu týchto údajov zahŕňa príjmy z „kryptomenových sietí, kryptomenových búrz, neobrokerov a neobánk". Podľa odhadov spoločnosti Statista budú v roku 2023 regiónom s najvyššími príjmami z kryptomien Spojené štáty, kde sa v tomto roku očakáva príjem 17,96 miliardy USD, čo by predstavovalo 108 % nárast oproti roku 2022, kedy príjmy dosiahli 8,63 miliardy USD, čo je však na druhej strane pokles oproti roku 2021, kedy dosiahli 12,93 miliardy USD. V celosvetovom meradle do roku 2027 dosiahne podľa spoločnosti Statista počet používateľov kryptomien číslo 99,65 milióna. Výbušný rast, ktorý Statista avizuje v najbližších rokoch, prichádza po historicky prvom roku poklesu expanzie príjmov z kryptomien.

Hoci analytici spoločnosti Statista sú presvedčení, že rast bude pokračovať, tak regulačné tlaky v USA vedú mnohých k otázke, akým smerom sa bude kryptografický priemysel v regióne ďalej uberať. Stuart Alderoty , právny riaditeľ spoločnosti Ripple, v rozhovore pre Blockworks povedal: „Prvá rada, ktorú niekomu dáte, kto uvažuje o projekte v oblasti kryptomien je, aby ho v USA nespustil, pretože pravidlá sú v USA nejasné. Choďte do jurisdikcie, kde sú pravidlá jasné, síce nie jednoduché, ale jasné."

Zákonodarcovia a federálne agentúry sa v súčasnosti rozchádzajú v kľúčových otázkach, ktoré majú vplyv na tento sektor, vrátane toho, ako by sa napríklad malo zaobchádzať so stablecoinmi a aké pravidlá by mali burzy dodržiavať v oblasti poznania svojho zákazníka a boja proti praniu špinavých peňazí.

Predseda podvýboru pre digitálne aktíva v USA republikán French Hill počas minulotýždňového vypočutia v Snemovni reprezentantov povedal: „Prebiehajúca vojna o územie medzi SEC a CFTC v súvislosti s digitálnymi aktívami je neužitočná a neudržateľná.“ Na záver Hill ešte dodal: „Keď si dve agentúry protirečia v otázke, či jeden z najvyužívanejších stablecoinov na trhu je cenný papier alebo komodita, tak to skončí vždy neistotou.“