Nové projekty v ekosystéme Cosmos ako príležitosť?

Investori v rôznych ekosystémoch sa počas medvedieho trhu pevne držia spoľahlivého investičného plánu a pracujú na zarábaní v čase investovaním do Bitcoinu, Etherea, Cardana, Cosmosu a pod. Popri tom sa snažia identifikovať nové potenciálne projekty. Nové projekty, ktoré sú v súčasnosti bez tokenov môžu v budúcnosti priniesť zaujímavé zhodnotenie, ak projekt začne tokeny distribuovať a samozrejme ak bude úspešný.

Ktoré projekty prichádzajú do ekosystému Cosmos a zatiaľ nemajú svoje tokeny?

1. Quasar

Quasar je decentralizovaná brána typu peer-to-peer s podporou IBC protokolu, ktorá rieši problémy objemu, likvidity a agregácie kapitálu.

2. Neutron

Neutron je blockchainová sieť, ktorá využíva CosmWasm na integráciu inteligentných zmlúv do blockchainov celej rodiny Cosmos. Neutron komunikuje so sieťami prostredníctvom protokolu IBC. Bezpečnosť Neutronu bude zabezpečená Cosmos Hubom, ktorý využíva Interchain Security na overenie blokov. Neutron bude založený na dvoch základných princípoch, ktorými sú modularita a bezpečnosť. Spustenie Neutron tokenov ($NTRN) sa očakáva v 1. štvrťroku 2023

3. Saga

Saga poskytuje vývojárom špičkové nástroje a pomoc, ktorú potrebujú pre realizáciu svojich cieľov v priestore Web3. Pomocou protokolu Saga môžu vývojári použiť virtuálny stroj (angl. virtual machine) a okamžite ho nasadiť do špecifického blockchainu zabezpečeného validátormi a vhodne motivovanou bezpečnostnou štruktúrou.

4. Supernova

Supernova umožní liquid staking v ekosystéme Cosmos pre všetky natívne mince v reťazci.

5. dYmension

Blockchainová platforma dYmension je modulárna vyrovnávacia vrstva, ktorá ponúka všetky nástroje a infraštruktúru potrebnú na rýchle spustenie rollupov, ktoré budú ako súčasť ekosystému Cosmos.

6. Duality

Duality je decentralizovaná burza, ktorá uprednostňuje kapitálovú efektívnosť a škálovateľnosť a zároveň chráni používateľov pred škodlivou cenovou manipuláciou. Duality má byť jednoduchá a flexibilná AMM burza so zdieľanou likviditou a ochranou voči MEV a redistribúcii.

MEV je maximálna extrahovateľná hodnota, ktorá sa vzťahuje na maximálnu hodnotu, ktorú je možné získať z produkcie bloku nad rámec štandardnej blokovej odmeny a poplatkov za transakcie.

7. Margined Protocol

Margined Protocol vytvára trvalé, decentralizované protokoly a multi-chain margin engine pre siete CosmWasm. Je schopný podporovať rôzne prípady použitia vďaka svojmu všeobecnému dizajnu maržového dizajnu.

8. Yieldmos

Protokol Yieldmos umožňuje generovať výnosy naprieč celým ekosystémom Cosmos identifikáciou produktov, automatickým využívaním odmien a pripravovaním balíkov príležitostí na jedinej platforme. Yieldmos ponúka nedepozitné riešenie bez tretej strany (angl. non-custodial), čo umožňuje používateľom zostať jedinými vlastníkmi ich aktív a zároveň im umožňuje aktívne ich využívať. Yieldmos plánuje tiež vytvoriť pre používateľov celý súbor taktík v celom spektre rizík jednotlivých produktov, čo zákazníkom umožní rýchlo kombinovať a porovnávať výnosové príležitosti s cieľom nastaviť si vlastné, požadované riziko.

9. OLLO Station

OLLO Station poskytuje celý rad špičkových obchodných nástrojov pre automatizáciu portfólia v rôznych reťazcoch. Vývojový tím v OLLO Station sa sústredil na vytváranie praktických a jednoduchých obchodných nástrojov, ktoré používateľom umožnia priamo ovládať a automatizovať celé ich portfólio, vrátane aktív a pozícií naprieč reťazcami priamo z platformy OLLO Station.

10. Leno Network

Leno Network je plne decentralizovaný, non-custodial protokol likvidity v sieti Juno, ktorý umožňuje používateľom jednoducho požičiavať, požičiavať si a získavať úroky s ich krypto aktívami. Vkladatelia poskytujú protokolu likviditu s cieľom získať pasívny príjem a protokol im umožní použiť ich vložené aktíva ako kolaterál na požičanie iných podporovaných aktív. Leno Network nie je len platforma na poskytovanie pôžičiek, ale poskytuje aj rozsiahle služby pre celý ekosystém Juno.

 

Záver

Vyššie uvedený zoznam projektov slúži len ako zdroj informácií a nie je investičným doporučením.