Nemecké banky prinášajú klientom v Nemecku prístup k investíciám do kryptomeny Cardano a Solana

Investície do kryptomeny Cardano a Solana sa medzi inštitucionálnymi investormi už nejaký čas zvyšujú. Záujem o decentralizované financie (DeFi) a nezastupiteľné tokeny (NFT) bol prirodzeným vývojom pre tých, ktorí sa zaujímali o investovanie do kryptotrhu. Je to jeden z dôvodov, prečo rôzni poskytovatelia finančných služieb hľadali aktíva, ako Cardano a Solana, aby rozšírili svoju ponuku.

Nedávno ohlásené partnerstvo dvoch veľkých nemeckých bánk Onvista a Comdirect so spoločnosťou  Valour Inc. umožňuje a prináša ich klientom možnosť investovania do kryptomeny Cardano a Solana.

Comdirect, banka spadajúca pod Commerzbank AG, je podľa správy z roku 2019 známa ako 3. najväčšia banka v Nemecku s viac ako 2,5 miliónmi používateľov. Spolupráca s Valour Inc., verejne obchodovanou spoločnosťou, ponúka most medzi tradičnými finančnými trhmi a decentralizovaným finančným priestorom. Uvedená trojica vypracovala integráciu, v rámci ktorej môžu zákazníci spoločností Onvista a Comdirect pristupovať k širokej škále produktov obchodovaných na burze (ETP), ktorá ponúka kryptomenové produkty.

Vďaka tejto novej spolupráci budú môcť nemecké banky poskytovať zákazníkom investičné možnosti v rôznych altcoinoch. Patria sem Cardano, Solana, Polkadot, Uniswap, Avalanche, Cosmos a Enjin, pričom všetky uvedené kryptomenové platformy sú hlavnými hráčmi v decentralizovanom finančnom priestore. Tieto produkty sú ponúkané spolu s existujúcimi pasívnymi investičnými produktmi do Bitcoinu a kryptomeny Ethereum, ktoré už Valour ponúka. Cardano sa aktuálne podľa CoinMarketCap obchoduje za 0,46 USD, zatiaľ čo Solana sa pohybuje okolo ceny 36,72 USD. Obe tieto kryptomeny patria aktuálne podľa trhovej kapitalizácie do TOP 10 kryptomien.