Nedôvera v bankové systémy ťahá investorov do Bitcoinu.

Nigel Green, správca aktív v hodnote 12 000 000 000 USD uvádza, že investori sa uprostred globálneho bankového poklesu hrnú do Bitcoinu a iných kryptomien.

https://www.nigel-green.com/2023/03/17/bitcoin-soars-in-price-is-svb-collapse-a-springboard-for-btc/

Green zdôrazňuje vzácnu zásobu bitcoinov, ktorých je obmedzené množstvo 21 miliónov, ako jednu z kľúčových vlastností, vďaka ktorým je v súčasnom ekonomickom prostredí Bitcoin príťažlivý. Green uvádza že „Cena bitcoinu vzrástla po nedávnom kolapse Silicon Valley Bank (SVB) a Signature Bank, pričom banková kríza zapôsobila ako odrazový mostík pre kryptomenu číslo jeden, keďže globálni investori hľadajú bezpečný prístav a alternatívne meny…“

Záchranný balíček SVB je v podstate novou formou kvantitatívneho uvoľňovania, čím sa zvyšuje zásoba dolárov v obehu, čo môže viesť k poklesu hodnoty dolára v porovnaní s inými menami, pretože zvýšená ponuka môže znížiť jeho kúpnu silu. Tento dôsledok núti investorov hľadať alternatívy, ako je Bitcoin, ktorého ponuka je obmedzená. Podľa Greena predstavuje globálna banková kríza veľkú hrozbu pre finančnú stabilitu a predstavuje historický moment pre krypto aktíva.