Nasadenie blockchainu Cardano v Etiópii?

Po viacerých oneskoreniach a špekuláciách by konečne mohlo v apríli prísť oficiálne oznámenie zo strany Cardano o nasadení blockchainu v Etiópii.

Začiatkom februára John O’Connor, riaditeľ operácií spoločnosti Hoskinson’s Input Output Global v Afrike, oznámil, že sú v záverečnej fáze prípravy zmluvy s vládou v Etiópii, ktorá má priviesť niekoľko miliónov používateľov na blockchain Cardano. Pôvodne malo k oficiálnemu oznámeniu dôjsť už v marci, avšak podľa oficiálneho vyjadrenia Cardano, neočakávaný byrokratický vývoj spustenie spomalil.

Charles Hoskinson, zakladateľ Cardano, sa zároveň vyjadril k ďalšej stratégii pre Afriku, pričom uviedol, že ďalším krokom bude analýza etiópskych univerzít, pre výber miesta zriadenia výskumného laboratória a inovačného strediska. Pozornosť sa však nezameriava len na Etiópiu, ale na celý Africký kontinent. Ďalšou krajinou v oblasti záujmu Cardano je Ghana, ale zámerom je pripojiť a vzdelávať ľudí z celej Afriky.  Charles Hoskinson uviedol: „Chcel som sa ubezpečiť, že máme dôveru v regióne a jurisdikciách. Konečne sme sa dostali do bodu, keď začneme uzatvárať základné vládne dohody“. Celkovo chce IOHK ročne preinvestovať 10 až 20 miliónov dolárov na strategické investície do infraštruktúry, školení, projektov a komerčného rozvoja.