Najstaršia americká banka BNY Mellon dostala povolenie ponúkať kryptomeny

Najstaršia banka v Spojených štátoch, BNY Mellon, dostala od regulačných orgánov súhlas na možnosť ponúkať kryptomeny svojim vybraným zákazníkom, ktorí sa zaujímajú o Bitcoin (BTC) a Ethereum (ETH). Schválenie vydané regulátorom v New Yorku tak umožní BNY Mellon stať sa prvou bežnou bankou, ktorá ponúka kryptomeny spolu s tradičnými produktmi na rovnakej platforme, informoval Wall Street Journal 11.

Plán BNY Mellon bol predstavený už začiatkom roku 2021. Inštitúcia mala v úmysle držať a prevádzať kryptomeny pre investičné firmy a ponúkať služby úschovy, ktoré by boli integrované do jej účtovných služieb. V súlade s licenčnými požiadavkami bude banka uchovávať kľúče potrebné na prístup a prevod zákazníckych kryptomien spolu s ponukou účtovných služieb.

Aby banka dodržala regulačné požiadavky, uzavrela zmluvu s blockchainovou firmou Chainalysis na analýzu a sledovanie pohybu kryptomien, s ktorými banka obchoduje. Očakáva sa, že služby budú spustené koncom tohto týždňa, pričom BNY Mellon plánuje rozšírenie na ďalších zákazníkov po splnení ďalších regulačných požiadaviek.

Robin Vince, generálny riaditeľ BNY Mellon k uvedenej správe povedal: „BNY Mellon, ktorá sa dotýka viac ako 20 % svetových investovateľných aktív, má priestor na pretvorenie finančných trhov prostredníctvom technológie blockchain a digitálnych aktív. Sme nadšení, že môžeme pomôcť posunúť finančný priemysel vpred. Začíname ďalšiu kapitolu našej inovačnej cesty“.

Krok banky je monumentálny, ak vezmeme do úvahy, že iné tradičné banky sú zatiaľ zdržanlivé ohľadom osvojenia si kryptomien, pričom čakajú na prípadné ďalšie regulácie.

Rozhodnutie banky BNY Mellon však už potvrdzuje, že kryptopriestor je legitímnym sektorom, ktorý môže byť zdrojom nových zákazníkov pre tradičných hráčov.