Najlepšie univerzity sveta pripravujú svojich študentov na technológiu blockchain

Najznámejšou aplikáciou blockchainových technológií sú samozrejme kryptomeny, avšak technológie, ktoré tvoria blockchain sú rozsiahle a majú potenciál radikálnym spôsobom formovať súčasný a aj budúci svet podnikania. Mnoho univerzít po celom svete začalo ponúkať kurzy blockchainových technológií, ktoré sú určené na prípravu študentov na dopyt globálnych firiem po zručnostiach a znalostiach v oblasti blockchainu.

Rovnako ako spoločnosti zaoberajúce sa blockchainom, tak aj globálne spoločnosti ako IBM, JP Morgan, Facebook, Microsoft a Amazon hľadajú čoraz viac odborníkov v oblasti blockchainových technológií. LinkedIn uviedol ako najžiadanejšiu zručnosť roku 2020 práve blockchain, po ktorom nasledoval cloud computing a analytické uvažovanie.

V súčasnosti existuje viac ako 257 vysokých škôl a univerzít po celom svete, ktoré ponúkajú blockchainové a fintech kurzy a tento zoznam sa rozširuje stále viac a viac. Predstavme si teda niektoré z najuznávanejších medzinárodných univerzít, ktoré pripravujú svojich študentov na vstup do sveta blockchainu.

MIT

Massachusettský technologický inštitút je jednou z najlepších univerzít na svete s množstvom predmetov v oblasti vedy a techniky. Univerzita ponúka kurzy v oblasti blockchain technológií vrátane Business Innovation and Application a Digital Transformation, Blockchain a Cybersecurity.

Cornell University

Ak sa pohybujete v oblasti obchodu, alebo ste podnikateľom a nemáte chuť sa vracať naspäť do školy, tak Cornell University ponúka dvojtýždňový kurz zameraný na základy technológie blockchainu a blockchainových aplikácií z pohľadu obchodu.

London School of Economics

London School of Economics je jednou z najlepších anglických univerzít a je jednou z prvých vzdelávacích inštitúcií vo Veľkej Británii, ktorá ponúka kurz „Investovanie do kryptomien“.

Princeton University

Nie všetky kurzy od svetovo uznávaných univerzít sú nákladné. Univerzita v Princetone ponúka bezplatný online kurz „Bitcoin a kryptomenové technológie“.  Hoci na konci kurzu nezískate certifikát o absolvovaní, tak univerzita ponúka viac ako 21 hodín učebného materiálu zadarmo.

Singapore Management University

Jedna z najväčších ázijských univerzít, Singapore Management University, ponúka viac ako 15 kurzov súvisiacich s blockchainom, a to počnúc praktickými aplikáciami blockchainu až po udržateľnosť blockchainu. Tieto kurzy trvajú zvyčajne jeden alebo dva dni a je možné ich absolvovať individuálne. Absolvovanie kurzov ponúka získanie základných znalostí o širokom využití blockchainových technológií.