Na odstakovanie Etherea sa aktuálne čaká približne 17 dní

Podľa údajov spoločnosti Nansen, ktorá sa zaoberá analýzou blockchainu sa aktuálna čakacia doba odstakovania uzamknutých Ethereum (ETH) tokenov predĺžila, pretože sa nahromadili ďalšie žiadosti od validátorov na odstakovanie v blockchaine Ethereum. Koncom minulého týždňa sa čakalo na odstakovanie približne 14 dní.  Vo fronte je momentálne zaznamenaných približne 28 436 validátorov, ktorí dali žiadosť o odstakovanie ETH tokenov v reťazci Beacon Chain.

Podľa zverejnených údajov je v blockchaine Ethereum celkovo 575 359 validátorov, čo znamená, že približne 5% validátorov sa rozhodlo opustiť proces stakingu Etherea. Validátori sú zodpovední za navrhovanie a pridávanie blokov transakcií do blockchainu Ethereum v rámci procesu validácie. Na oplátku za túto činnosť majú nárok na odmenu v podobe novo vyrazených tokenov ETH a na podiel z poplatkov za transakcie. Čiastočné výbery sa spracúvajú v oveľa kratšej dobe, ktorá teraz trvá približne 4,27 dňa a odblokovanie výberov prebieha automaticky na adresy validátorov. Čiastočný výber znamená, že validátor si vyberá len časť svojich odmien za staking, pričom si v rámci procesu validácie ponecháva v stakingu svoje pôvodne vložené ETH tokeny.

Na druhej strane je zaujímavou informáciou to, že vklady ETH tokenov do stakingu prvýkrát od minulotýždňovej aktualizácie s názvom Šanghaji prevyšujú výbery, čo znamená, že Ethereum si od poslednej aktualizácie získalo od používateľov dôveru. Staking Etherea stále získava na popularite a vývojári stojaci za blockchainom Ethereum dostali pochvalu za hladký priebeh niekoľkoročného prechodu siete na plne funkčnú sieť proof-of-stake.