Nórska spoločnosť Aker ASA investuje do bitcoinu

Aker ASA, spoločnosť so sídlom v Osle, ktorej hodnota je v súčasnosti 6 miliárd dolárov, dnes oznámila, že založila spoločnosť s názvom Seetee, ktorá sa bude špecializovať na investovanie do bitcoinu. Tento novo založený subjekt, bude aktívne spolupracovať s ďalšími spoločnosťami fungujúcimi v ekosystéme bitcoinu.

Podľa oficiálnej tlačovej správy je Seetee kapitalizovaný sumou 500 miliónov NOK ​​(58 miliónov USD). Aker ASA vo svojom oznámení uviedla, že nová bitcoinová spoločnosť sa bude spočiatku zameriavať na nadväzovanie partnerstiev s poprednými hráčmi na trhu s kryptomenami. Seetee už uzavrela dohodu o spolupráci so spoločnosťou Blockstream.

Ako sa uvádza vo vyhlásení, tak spoločnosť Seetee bude tiež skúmať možnosti v rámci odvetvia ťažby bitcoinov. Veľké množstvo ťažiarov bitcoinu v Číne totiž prechádza kvôli lacnejšej elektrickej energii do severských krajín. Z uvedeného dôvodu niekoľko európskych spoločností začalo skúmať príležitosti v rámci ťažobného priemyslu bitcoinov.

Oyvind Eriksen, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Aker ASA, v komentári k nedávnemu oznámeniu uviedol: „Uvedením spoločnosti Seetee na trh, robí skupina Aker ďalší krok v oblasti softvéru a fintech. Sme veľmi nadšení z príležitostí, ktoré prináša bitcoin a blockchainové technológie. Tieto technológie majú potenciál znížiť problémy, s ktorými sa stretávame v každodennom živote, umožňujú zvýšiť bezpečnosť našich digitálne riadených ekonomík a odomknúť nové obchodné modely pre inovácie. Veríme, že naše bohaté skúsenosti s využívaním globálnej energetickej infraštruktúry sa ukážu ako cenný prínos pre bitcoinový priemysel.“