Návrat inštitúcií ku kryptomenám?

Zdá sa, že inštitucionálny sentiment sa vracia späť k pozitívnemu vývoju v oblasti kryptomien, pretože investičné produkty postavené na kryptomenách, podľa spoločnosti CoinShares zaznamenali prvýkrát za päť týždňov prílev kapitálu vo výške 63 miliónov USD. CoinShares, je najväčšia európska spoločnosť pre investovanie do digitálnych aktív.

V čele týchto investícií je Bitcoin s celkovým prílevom 38,9 mil. USD. Ethereum, druhá najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie, prelomila svoju trojtýždňovú sériu odlivu kapitálu s prílevom 18 miliónov USD. Polkadot zaznamenal prílev kapitálu vo výške 2,1 milióna USD, XRP 1,2 milióna USD a Cardano 0,7 milióna USD.

Začiatkom tohto mesiaca spoločnosť Grayscale, najväčší svetový inštitucionálny správca digitálnych aktív s majetkom v správe vo výške 29,8 miliárd dolárov k 3. júlu, oznámila, že v rámci štvrťročného preskúmania pridáva do svojho fondu Grayscale Digital Large Cap Fund spoločnosť Cardano (ADA). Jednotlivé zložky vo fonde k 1. júlu  teda obsahujú: 67,47% Bitcoin (BTC), 25,39% Ethereum (ETH), 4,26% Cardano (ADA), 1,03% Bitcoin Cash (BCH), 0,99% Litecoin (LTC) a 0,86 % Chainlink (LINK).