Nástroje umelej inteligencie (AI), ktoré vám môžu pomôcť „vyraziť dych“.

Umelá inteligencia definitívne zmenila fungovanie takmer každého podniku a zdá sa, že nástroje a technológie súvisiace s umelou inteligenciou majú takmer neobmedzený potenciál. Najnovší vývoj v oblasti AI prináša vždy novšie a inovatívnejšie nástroje, ktoré sú vytvorené tak, aby nám pomohli rýchlejšie a efektívnejšie dosiahnuť naše ciele a zároveň posunuli hranice možností technológie AI. Pozrime sa teda na niektoré z nich, ktoré v poslednej dobe pribudli a aké sú ich možnosti využitia.

Gamma https://gamma.app/

Gamma je nástroj umelej inteligencie, ktorý umožňuje rýchlo vytvárať prezentácie, dokumenty a webové stránky. Skrátka, či už ste majiteľ firmy, dizajnér alebo tvorca obsahu, tak Gamma vám pomôže vytvoriť vysokokvalitný obsah za pár minút. Stačí zadať názov témy alebo vybrať šablónu, zadať niekoľko ďalších informácií a Gamma sa postará o zvyšok. Určite tento nástroj okrem prezentácií a dokumentov môžete použiť aj na vytváranie krásnych webových stránok. Má tiež množstvo šablón, z ktorých si môžete vybrať. Jeho používanie je v súčasnosti bezplatné.

Numerous https://numerous.ai/

Mnoho ľudí používa Excel na organizovanie a spracovávanie rôznych údajov. Keďže je však k dispozícii veľké množstvo vzorcov a stratégií, tak komplexné ovládanie a používanie Excelu môže byť náročné. Mnohí používatelia túžia používať Excel produktívne, ale majú problémy s určením najefektívnejších možností. Mnohé z procesov spojených s používaním Excelu však už v súčasnosti možno automatizovať vďaka rozvoju umelej inteligencie. Používatelia môžu vytvárať vzorce, preformátovať a vyčistiť údaje a vykonávať ďalšie úlohy rýchlejšie a efektívnejšie pomocou nástrojov umelej inteligencie, ako je Numerous. Numerous navyše dokáže oveľa viac než len automatizovať procesy programu Excel. Dokáže tiež písať konkrétne vety na základe vstupných údajov, čo môže byť užitočné pri vytváraní správ alebo sumarizácii veľkých súborov údajov. Numerous okrem toho dokáže predpovedať sentiment textu, čo môže byť užitočné pri analýze spätnej väzby od zákazníkov alebo príspevkov v sociálnych médiách a dokonca dokáže poskytovať používateľom spätnú väzbu, čím im pomáha zlepšovať ich zručnosti v oblasti analýzy údajov a rozhodovania.

Thumbly https://thumbly.ai/

Ak už máte kanál YouTube alebo uvažujete o jeho založení, tak viete, že vytváranie skvelého obsahu je len prvou fázou. Okrem toho že musíte vytvoriť video, pripojiť popis a náhľad, tak musíte tiež čakať, až začnú prichádzať zobrazenia vašich videí. Pre mnohých ľudí je to náročná práca. Existujú však nástroje, ktoré môžu tento postup urýchliť a zefektívniť. Jedným z takýchto nástrojov je Thumbly. Thumbly je nástroj na tvorbu náhľadov, ktorý vám pomôže v priebehu niekoľkých sekúnd vytvoriť náhľady pre vaše videá tak, aby boli príťažlivé a oplatilo sa na nich kliknúť. Jednoduchým zadaním podrobností o videu dokážete vytvoriť jedinečný náhľad, ktorý divákov zaujme a vyvolá v nich záujem o sledovanie vášho videa.  Je dôležité vedieť, že lepší náhľad vášho videa môže výrazne zvýšiť jeho sledovanosť. Thumbly s tým môže pomôcť v priebehu niekoľkých sekúnd.

Opus https://opus.ai/

Nástroje umelej inteligencie, ako napríklad ChatGPT a Midjourney, dokážu na základe našich požiadaviek generovať špecifické výstupy. Tieto nástroje sa ukázali ako mimoriadne užitočné v širokom spektre použitia, od vymýšľania originálnych textov až po vytváranie realistických obrázkov. Opus dokáže ísť ešte ďalej. Opus je účinný nástroj, ktorý možno použiť na vytváranie rôzneho obsahu vrátane hier, simulácií prostredí, metaversu a dokonca aj filmov. Stačí zadať súbor podnetov alebo pokynov a Opus dokáže na základe vašej potreby vygenerovať jedinečný a pútavý výstup. V súčasnosti však Opus AI poskytuje len obmedzený prístup.

Stylized https://www.stylized.ai/

Viaceré nástroje umelej inteligencie vrátane ChatGPT a Midjourney umožňujú používateľom vytvárať výstupy zadávaním otázok a výziev. Zatiaľ čo Midjourney je známy svojou schopnosťou vytvárať realistické obrázky z podnetov, Stylized má iný prístup. Tento nástroj umožňuje používateľom, aby sami kreslili objekty a potom na základe týchto kresieb generovali výstupy v štúdiovej kvalite. Pomocou nástroja Stylized môže každý vytvárať umelecké diela na profesionálnej úrovni bez potreby pokročilých zručností. Stylized možno použiť napríklad na vytvorenie vysokokvalitnej grafiky pre vaše webové stránky alebo kanály sociálnych médií. Umelec by napríklad mohol nástroj použiť na generovanie inšpirácie pre svoju prácu tak, že si načrtne nápady a pozrie sa, ako by mohli vyzerať hotové diela. Nástroj Stylized prináša takmer neobmedzené možnosti a používatelia môžu kresliť čokoľvek podľa vlastného uváženia a ich výtvory „ožívajú“ podľa ich predstáv.

Wavtool https://wavtool.com/

Wavtool je nástroj, ktorý ponúka široký výber zvukov s možnosťami pridávania zložitých komponentov, ako sú syntetizátory, bicie alebo iné zvukové stopy, čím používatelia dokážu jednoducho vytvoriť vlastnú hudbu. Tento nástroj bohatý na funkcie poskytuje jedinečný a prispôsobivý spôsob tvorby hudby pre tých, ktorí chcú mať väčšiu kontrolu nad vlastnou vytváranou hudbou.

Spline https://spline.design/

Spline je jedinečný druh nástroja, ktorý umožňuje vytvárať 3D návrhy výhradne prostredníctvom textových podnetov. Môže byť použiteľný napríklad pre tvorbu webových stránok, možno prostredníctvom neho vytvoriť logá, témy e-mailov, blogy a videá. Stačí, že opíšete, čo chcete a požadujete. Spline ponúka ako platenú, tak aj neplatenú formu použitia.

Záver:

Nástroje umelej inteligencie nám otvárajú nové možnosti a mnohé minimálne za vyskúšanie stoja.  

Tento článok nie je platenou reklamou a slúži len pre základný prehľad.