Mohla NSA alebo CIA vytvoriť bitcoin?

Spor alebo konšpirácia o tom, že bitcoin mohol byť vytvorený vládnym subjektom je tu už dlho a dosť často sa v rámci kryptokomunity rozoberá. Navonok sa zdá, že tejto teórii chýba akýkoľvek skutočný a hodnoverný dôkaz. Súčasný finančný systém je systémom, ktorý je jednoducho postavený na dlhu a je tikajúcou časovanou bombou. Dolár je nebezpečne nafúknutý a napriek tomu je svetovou rezervnou menou celej globálnej ekonomiky. Hroziace riziko, ktoré je spojené s prípadným zánikom dolára sa každým dňom zvyšuje, avšak opustiť súčasný systém, ktorý v poslednej dobe ako tak obstál, nie je ľahké. Odchod od dolára by si vyžadoval bezproblémové a včasné manipulácie a postupné informovanie tak, aby sa ľudské masy udržali „v závislosti a zároveň v nespochybniteľnom stave“.

Aby sme pochopili podstatu, na ktorej je bitcoin postavený, tak musíme najprv pochopiť podstatu, na ktorej sú postavené „digitálne meny“ ako sa u centrálnych bánk o nich hovorí. Aj keď sa digitálne meny na prvý pohľad môžu zdať ako inovatívna vymoženosť, z ktorej bude mať verejnosť úžitok nielen pre jednoduché používanie, ale aj pre bezpečnosť, tak ich podstata môže byť oveľa tmavšia, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Dôležité je v tomto prípade si predstaviť, že sa nebude jednať o tradičnú fiat menu, ako ju poznáme, ale namiesto toho sa bude jednať o digitálnu menu, ktorá bude vydaná a kontrolovaná priamo centrálnou bankou. S týmto však prichádza celý rad neetických a pochybných funkcií vrátane programovania takéhoto „zákonného platidla“.

 1png

Vďaka tomuto majú centrálne banky kontrolu nad vaším kapitálom a môžu s ním ľubovoľne manipulovať a kontrola sa prechodom na digitálne meny centrálnych bánk zvýšia. Súčasná digitálna doba priniesla aj to, že sa nejedná už len o zákonné platidlo, ale digitálna mena centrálnych bánk sa postupne stáva autoritatívnym nástrojom, ktorý je jednoducho možné využiť tak, aby ľudia a národy boli udržané pod kontrolou. Zdá sa to teraz možno ako hypotéza, ale otázkou už nie je či, alebo keby, ale kedy.  

2jpg

 

Šéfka Európskej centrálnej banky Christine Lagardeová vo svojom tweete (viď. nižšie) hovorí o tom, ako bude digitálne euro pravdepodobne programovateľné a obmedzí možnosť verejnosti kúpiť si čokoľvek nad 300 – 400 EUR. Spomína tiež, že v súčasnosti sú hotovostné transakcie nad 1000 eur zakázané pod hrozbou väzenia alebo pokuty. Nižšie uvedené video poukazuje nato, že sa nejedná len o sprisahanie a konšpirácie, ale o program, ktorý je tiež prepletený s otázkami týkajúcich sa klimatických zmien, ktoré majú odviesť pozornosť ľudí od skutočnej podstaty, ktorá sa deje.

https://twitter.com/WallStreetSilv/status/1692491539295940696

Veľmi jednoducho sa môže stať, že čoskoro sa nebudú kontrolovať len transakcie, ktoré budú nižšie ako 5 EUR. Kontrola a možnosť manipulácie s informáciami o tom, ako široká verejnosť míňa a rozdeľuje svoj kapitál umožnia manipulovať takmer so všetkým – napríklad aj s inflačnými a deflačnými problémami. Férový trh bude len fikcia.

Teraz si môžeme povedať, že chápeme základnú myšlienku a možnosti digitálnej meny centrálnej banky (CBDC), ktoré majú svoj 30–40 ročný plán. Čo má s tým však spoločné bitcoin?

Je zaujímavé, že trh s rizikovými hypotékami v Spojených štátoch v rokoch 2007 a 2008 takmer viedol ku kolapsu celého globálneho bankového systému, čo podnietilo turbulencie na trhoch a vyvolalo veľkú finančnú krízu. Finančný obor Lehman Brothers zmizol zo zemského povrchu, Bear Stearns bol predaný JP Morgan, Merrill Lynch prežil vďaka fúzii s Bank of America.

3png

Na jeseň roku 2008 sa uskutočnil samit G20 zameraný priamo na finančnú krízu a hlavnou témou diskusií bola, ako sa vtedy uvádzalo, okrem iného aj transformácia menového systému. Ak náhodou neviete, tak samit G20 je skupina pozostávajúca zo svetových lídrov z 19 rôznych krajín a Európskej únie, ktorí spolupracujú na riešení ekonomických problémov ovplyvňujúcich globálne spoločenstvo. Zhodou okolností v mesiacoch nasledujúcich po tomto samite G20 v roku 2009 sa objavil a z tieňa vystúpil bitcoin, ktorého tvorcom je rúškom tajomstva zahalená, záhadná osoba alebo skupina používajúca pseudonym Satoshi Nakamoto. Bitcoinová biela kniha bola vydaná prostredníctvom cypherpunkového mailing listu a open-source kód bol zverejnený na SourceForge.

Ak si to zhrnieme, tak hypotekárna kríza zasiahla svet v januári 2009 a Satoshiho bitcoinová biela kniha bola zverejnená v marci 2009, tj. len niekoľko mesiacov po samite G20. Takéto načasovania rozhodne nie sú extrémne nezvyčajné a nemusia medzi sebou vôbec súvisieť.

Dokonca aj z logického hľadiska nedáva Satoshiho vznik a objavenie sa na scéne takmer žiadny zmysel. Málokedy v histórii sa však našiel niekto, kto následne záhadne zmizol niekde v tieni a zanechal za sebou jeden z najinovatívnejších technologických pokrokov poslednej doby. Okrem toho, história ukazuje, že 99,9% skvelých produktov alebo softvérov je takmer vždy patentovaných a následne predaných alebo povolených na použitie nejakým spôsobom iným stranám. Nie je šialené veriť, že osoba alebo ľudia, ktorí vlastnia bitcoiny (BTC) v hodnote viac ako 100 miliárd dolárov, ich jednoducho nechali len tak nečinné a možno čakajú na použitie? Nejedná sa o „konšpiračný“ logický dôkaz, že ide o vládne prostriedky? Nie je divné, že v dnešnej dobe so všetkou počítačovou technológiou a forenznou vedou nikto nevie, kto alebo aká skupina je Satoshi Nakamoto?

4jpg

Ktokoľvek, kto stojí za pseudonymom Satoshi Nakamoto, by musel mať neuveriteľné odborné znalosti, aby sa vyhol odhaleniu, najmä ak poznáte a uznávate hodnotu a význam, ktorý bitcoin priniesol. Nie je zaujímavé, že aktívum, ktoré priamo spochybňuje súčasný tradičný finančný svet je v nezáujme vlád, vlády ho nezakážu a nestarajú sa o to, kto ho vytvoril? Zdá sa to až veľmi neuveriteľné. Ak zvážime celkovú vnútornú hodnotu bitcoinu, tak jeho tvorca Satoshi potreboval mať vzdelanie ekonóma, mať myseľ matematika a zručnosti počítačového programátora a inžiniera. To si vyžaduje rozsiahle znalosti v mnohých oblastiach. Satoshi Nakamoto napriek tomu zostal nejakým záhadným spôsobom úplne mimo radar akejkoľvek inštitúcie, pričom sa vo veľkej miere verí, že Satoshi je muž.

Nemali by sme tiež ignorovať primárny fakt, že Satoshi Nakamoto sa pri preklade do japonského dialektu rovná nasledovnému:

Satoshi = zdroj múdrosti alebo inteligencie

Nakamoto = stredný alebo centrálny alebo koreňový pôvod

Voľne sa to dá preložiť ako „centrálna inteligencia“....

Ak sa na záhadu okolo Satoshiho pozrieme z nadhľadu, tak môže existovať argument, že bitcoin mohol byť stvorený nejakou vládou a Satoshi je jednoducho mystická postava vytvorená za účelom toho, aby rozmazala a zakryla skutočný obraz. Keď vidíme, aké sú vlády paranoidné a ako sa snažia všetko kontrolovať, tak si položme otázky: „Vzdali by sa vlády ochotne svojej veľkej moci a ignorovali by tvorcu brilantnosti, akú Satoshi priniesol? Dovolili by existenciu nového systému, ktorý im priamo konkuruje?“ Ak by vláda vytvorila bitcoiny a nejakým spôsobom by mala prístup ku všetkým bitcoinovým kľúčom, tak by bola schopná kedykoľvek a čokoľvek financovať, čo by sa jej zachcelo (napríklad aj počas vojny) a to bez toho, aby niekto do toho zasahoval alebo o tom vedel. Možno ste však patriot a myslíte si, že vaša vláda je nevinná? Poďme si dať malú lekciu histórie, pretože budete šokovaní pravdou.

Možno ste už počuli o CryptoAG a možno nie. Zdá sa, že mnohí najmä v krypto priestore si neuvedomujú, čo CryptoAG znamená alebo ako to môže alebo nemusí súvisieť s kryptomenami. Čo to vlastne CryptoAG bolo?

V roku 1950 vznikla vo Švajčiarsku spoločnosť s názvom CryptoAG. Špecializovala sa na vytváranie šifrovacích technológií, ako aj na pomoc pri zabezpečení komunikačných liniek. Vtedy to bolo nesmierne inovatívne a ak ste boli vládou, tak ste vždy na komunikáciu s inými krajinami, ako aj s vojenskými mocnosťami chceli produkty od CryptoAG, pretože vám bolo povedané, že je to najbezpečnejšia technológia. Táto technológia priniesla, že ostatní nemohli vôbec odpočúvať vašu komunikáciu.

Základ CryptoAG založil v roku 1920 muž menom Arvid Gerhard Damm. Vytvoril AGCrypto Teknik. Spoločnosť sa pôvodne špecializovala na vytváranie zariadení, ktoré patentovali mechanický kryptografický stroj c-36. Účelom uvedeného stroja, ako je uvedené vyššie, bolo šifrovanie komunikačných liniek. Po Dammsovej smrti pred druhou svetovou vojnou prevzal spoločnosť prvý investor Boris Hagelin a zaslúžil sa o jej rozvoj.

Keď sa blížila vojna, Hagelin mal nedočkavých zákazníkov, keďže Nemecko v roku 1939 rozpútalo vojnu. V reakcii na to Hagelin odcestoval do USA a podarilo sa mu spojiť s príslušnými vládnymi špičkami, aby sa jeho produkty dostali na „potrebnú mapu“. Zariadenie zohralo hlavnú úlohu vo vojne, pretože americkí dozorcovia a úradníci označili jeho zariadenie za ideálne na použitie na bojisku, pričom sa zakúpilo viac ako 140 000 kusov. Toto samo o sebe urobilo z Hagelina obrovsky populárnu osobnosť v spravodajskej komunite.

5png

Z nedávno zverejnených a uniknutých správ vieme, že v danom období bola kryptografia stredobodom záujmu Ameriky a záležitosť bezpečnej komunikácie bola extrémne žiadaným artiklom. Ako čas plynul, Hagelin stúpal na vysoké miesta a naďalej bol obklopovaný vrcholnými záujmami vlád. Je známe, že sa priatelil so zástupcom veliteľa CIA, ako aj s hlavným kryptológom pre NSA, čo boli pozície, ktoré „ovplyvňovali a formovali svet podľa požadovaných záujmov“.

V 50-tych rokoch sa Hagelin presťahoval naspäť do povojnovej Európy - do Švajčiarska, aby sa vyhol daniam v USA. Vo Švajčiarsku vytvoril novú spoločnosť a pomenoval ju na CryptoAg. Hlboké štátne prepojenia, ktoré si Hagelin za ten čas vytvoril, znamenali, že spoločnosť CryptoAG podnikala výlučne v súlade s vojenskými záujmami USA a predávali produkty len do krajín, ktoré USA schválili.

6png

Spoločnosť CryptoAG tak začala predávať svoje špičkové produkty do USA, ale podľa pokynov USA zmenšovali a technicky oslabovali produkty, ktoré boli dodávané do krajín, ktoré boli protipólom USA, alebo boli dodávané do „málo významných krajín“. V skutočnosti bolo vtedy uchopenie moci tak obrovské, že v roku 1950 bolo oficiálne oznámené, že Hagelin už nemá rozhodujúce slovo v spoločnosti CryptoAG. Namiesto toho už spoločnosť CryptoAG bola reálne riadená a vlastnená organizáciou CIA a BND (Spravodajská agentúra Spojených štátov a Západného Nemecka). S tým prišla aj nová operácia, operácia s názvom „Thesaurus“.

7png

Realita bola v skutočnosti taká, že spoločnosť CryptoAG pod značkou nezávislej švajčiarskej spoločnosti predávala iným zahraničným národom produkty, o ktorých boli presvedčený, že sa jedná ozaj o špičkové produkty nezávislej švajčiarskej spoločnosti.  V skutočnosti však špičkové produkty boli distribuované len do USA a Nemecka. Ostatní dostávali zmanipulované a sfalšované zariadenia. Každý, kto si zariadenia od CryptoAG kúpil, tak reálne platil za tieto produkty CIA, NSA a západonemeckým spojencom a získal tým „privilégium“, že na technicky zmanipulovaných zariadeniach mohol byť kedykoľvek špehovaným.  V 70-tych rokoch CIA oficiálne kúpila CryptoAG mimo radar médií a akejkoľvek verejnosti.

Viac ako 120 krajín bolo skompromitovaných a nevedeli o tom, že USA mali „dokonalú zbraň“, ktorá odpočúvala každé zariadenie, ktoré bolo od spoločnosti CryptoAG predané iným štátom. Táto operácia kvôli veľkému utajeniu zo strany CIA a spol. fungovala roky a je mnoho jasných príkladov, ktoré poukazujú nato, že tento spôsob operovania bol mimoriadne efektívny.

Až do 80. rokov 20. storočia „platilo“ viac ako 120 rôznych krajín za zmanipulovanú šifrovaciu technológiu, ktorú špehovali americké a nemecké spravodajské služby. Jediné krajiny, ktoré popreli nákup technológie od CryptoAG, boli Rusko a Čína, čo sa však zdá smiešne. Treba tiež povedať, že USA z tohto dôvodu neustále profitovali zo spolupráce s krajinami, ktoré boli úzko naviazané na Rusko a Čínu. Tento profit im v podstate dával výhodu v neustálom preťahovaní sa o globálny vplyv a rôzne konflikty vo svete.

Postupom času sa na verejnosť začali dostávať uniknuté správy o tom, že medzi Hagelinom a vysokopostavenými členmi NSA existovala korešpondencia. Všetko sa to postupne nabaľovalo až do 90. rokov 20. storočia, kedy nemecká spravodajská služba BND predala polovicu CryptoAG CIA kvôli tomu, že postupne BND chcela používať zariadenia na „etickejšie využitie“.

Následne CIA pokračovala v používaní a predaji produktov ďalej a na týchto obchodoch zarobili miliardy, až do náhodného ukončenia v roku 2018, keď podnik CryptoAG predali.

Podľa uniknutých správ v roku 1980 bolo viac ako 40% diplomatických medzivládnych komunikácií vedených cez systémy CryptoAG. Spoločnosť CryptoAG bola rozdelená na dve spoločnosti, jednu s názvom CyOne Security a druhú Crypto International. Obe tieto spoločnosti dodnes popierajú akúkoľvek účasť v zahraničných vládach, napriek tomu, že všetky dokumenty, ktoré unikli zo CIA, hovoria niečo iné. Prečo teda hovoríme o CryptoAG? Nuž preto, že jednou z hlavných činností tejto spoločnosti bolo aj presúvanie peňazí cez túto spoločnosť. CIA mala zadné vrátka v tomto systéme a mnohí sú presvedčení, že CIA už od začiatku vedela, že ak chce pokračovať v takýchto operáciách, tak ich nebudú môcť financovať normálnymi cestami. Na tieto úniky informácií a špehovanie tiež upozornil Edward Snowden.

8jpg

V roku 2017 a 2018 sa dostal do väčšieho povedomia bitcoin, ktorý si získal významnú trakciu a expozíciu voči hlavnému prúdu. Vytvorenie digitálnej meny prináša pre bežnú populáciu takmer neviditeľné peniaze, ktoré dávajú možnosť vládam financovať a schvaľovať rôzne, slušne povedané „neetické projekty“. Bitcoin však priniesol jasný, decentralizovaný prehľad o transakciách, adresách peňaženiek, a aj o ľuďoch, ktorí sú proti vládnym digitálnym peniazom.

9png

Približne v čase, keď Nemecko predalo CryptoAG CIA, zverejnila NSA online novú bielu knihu (angl. Whitepaper) NSA 1996, ktorá dostala názov: „Ako raziť nové peniaze: Kryptografia elektronickej hotovosti“. Link na whitepapper je nižšie. Táto biela kniha podrobne opísala technológiu blockchainu a spôsob výroby „elektronickej hotovosti“. Toto bol jeden z prvých hlásených „zjavov digitálnej meny“, ktorá prevláda vo vládnych orgánoch.

https://groups.csail.mit.edu/mac/classes/6.805/articles/money/nsamint/nsamint.htm

10jpg

Jedná sa o náhodu, alebo len načasovanie? Kryptomeny nemali v podstate popularitu až do konca roku 2017 a roku 2018. Dovtedy existovali ako hlavné katalyzátory Silk road alebo Mt. Gox, či Dark web.  Ak by bol človek vrcholným predstaviteľom NSA, tak by videl, ako sa mu pomaly pred očami narúša súčasný ekonomický systém. Rýchlo by hľadal možné alternatívy a riešenia. Bitcoin sa v tomto javí ako dokonalá súhra okolností, najmä po roku 2008, ktorý ukázal všetky slabiny celého súčasného ekonomického systému. Zdá sa, že vrcholní predstavitelia to aj tušili, alebo vedeli.  

Silk Road bol prvý moderný čierny trhový web, kde mohli používatelia anonymne nakupovať a predávať nelegálne produkty a služby pomocou bitcoinov. V roku 2021 vláda „stopla“ čierny trh a zabavila takmer 50.000 BTC v hodnote viac ako 4 miliardy dolárov. Zdá sa, že každá jedna takáto vládna operácia zahŕňala bitcoiny (BTC) ako menu a vláda si zhabané BTC ponechávala. Nemôžeme tiež ignorovať bitcoinových krypto miliardárov a milionárov, ktorí boli nájdení mŕtvi. Môže sa to zdať ako náhoda, ale tiež môže ísť o činnosti spravodajských služieb.

11png

Je tiež dobre zdokumentované, že bitcoinový kód čiastočne vytvorila NSA. Kódovanie SHA vytvorila NSA. Je to jeden z aspektov SHA-2, ktorý vytvorila NSA v roku 2001. Špecificky predstavuje bezpečný hašovací algoritmus a je sériou hašovacích funkcií vytvorených NSA. SHA 224, 556,384 a 512 sú všetko kódy vytvorené NSA ako odrody. Bitcoin používa dvojitý SHA-256, takže ho spustíte cez vstup a výstup dvakrát. Môže to byť mätúce, ale rovnica je nasledujúca:

Input>>SHA-256>>Output.

Ako už bolo uvedené, je to dobre zdokumentované a nie je to tajomstvo. Ukazuje to patent (US6829355B2), ktorý vytvoril Glenn M Lilly a bol pridelený NSA.

12png

SHA-256 sa používa v rôznych aspektoch protokolu bitcoinu, vrátane procesu ťažby, blokového hashovania a podpisov transakcií, ako aj generovania adries. Celkovo hrá SHA-256 kľúčovú úlohu v bezpečnosti, integrite a fungovaní bitcoinovej siete. Poskytuje silný a široko akceptovaný kryptografický základ pre rôzne aspekty protokolu, no evidentne v jeho vytvorení má prsty NSA.

Aby sme išli hlbšie, HASH 160 je hashovací algoritmus, ktorý Bitcoin používa na premenu verejného kľúča Bitcoinu na verejnú adresu Bitcoinu pomocou nasledujúcich kryptografických funkcií:

SHA-256 → RIPEMD 160.

Pre SHA-256 si počiatočné parametre zvolila samotná NSA, na druhej strane sa však hrá na diablovho advokáta RIPEMD a na rozdiel od kódovania SHA je produktom otvoreného dizajnu. Do akej miery má tento otvorený dizajn zadné dvierka, je však na diskusiu. Hash160 sa používa v BTC na premenu verejných kľúčov na adresy prostredníctvom konverzie, ako aj generovania adries. Okrem toho Hash160 zvyšuje súkromie tým, že zabraňuje priamemu vystaveniu verejného kľúča a vytvára kratšiu reprezentáciu dlhšej časti údajov s pevnou dĺžkou, najmä verejných kľúčov, ako je uvedené vyššie.

Hash160 (RIPEMD160 + SHA-256)

Tu to začína byť ešte zaujímavejšie. RIPEMD (RACE Integrity Primitives Evaluation Message Digest), ako je uvedené vyššie, je rodina kryptografických hašovacích funkcií, ktoré boli vyvinuté ako súčasť projektu Európskej únie RACE. Tieto hašovacie funkcie sú navrhnuté tak, aby vytvárali hašovacie hodnoty s pevnou veľkosťou zo vstupných údajov s premenlivou veľkosťou, čím poskytujú integritu a autenticitu údajov. Najbežnejšie používané varianty v rodine RIPEMD sú RIPEMD-128, RIPEMD-160, RIPEMD-256 a RIPEMD-320.

13jpg

RIPEMD nie je tak široko používaný ako niektoré iné hašovacie funkcie ako napríklad SHA-256, ale našiel uplatnenie v určitých kryptografických protokoloch a systémoch. V kontexte bitcoinu sa RIPEMD-160 používa v spojení s SHA-256 na generovanie hodnôt Hash160, ktoré sa používajú na generovanie adries a zlepšenie súkromia.

Vytvorenie v rámci projektu RACE Európskej únie (Výskum a vývoj v oblasti pokročilých komunikačných technológií v Európe) prináša červenú vlajku upozornenia, pretože išlo o výskumnú iniciatívu, ktorá sa začala v osemdesiatych rokoch minulého storočia s cieľom napredovať a podporovať rozvoj pokročilých komunikačných technológií v Európe. To znie povedome, však? Projekt bol súčasťou úsilia Európskej komisie zvýšiť konkurencieschopnosť Európy v rýchlo sa rozvíjajúcej oblasti telekomunikácií a informačných technológií.

Bitcoin (BTC) používa secp-256k1. Použitie secp256k1 a kryptografie eliptickej krivky celkovo tvorí kritickú časť bezpečnostnej infraštruktúry bitcoinu, ktorá umožňuje bezpečnú správu kľúčov, podpisovanie transakcií a overovanie v rámci siete. Krivka secp256k1 je definovaná štandardmi amerického Národného inštitútu pre štandardy a technológie (NIST), ale nie je súčasťou kriviek odporúčaných NIST. Vybral si ju však tvorca bitcoinu Satoshi Nakamoto pre jej určité vlastnosti. Ak existuje niečo, v čom sú mocnosti dobré, tak je to „zviditeľnenie pravdy“ a „nenápadné odmietnutie účasti“ v tom, v čom sú reálne zapojené.

Ako už bolo spomenuté na začiatku, programom vlád je vytvorenie digitálnej ekonomiky riadenej centralizovanou mocou. Toto je dlhodobý plán, ktorý iniciovali garnitúry na vytvorenie totalitného prostredia, kde je vnímanie a viera úplne pod kontrolou. V januári 1988 vyšiel časopis Economist, ktorého vlastníkom sú Rothschildovci a v tom článku sa hovorí o jednej svetovej mene, ktorá sa má „zapáliť, keď horí súčasná hotovosť a vzniká nový systém“. Je zaujímavé, že tým rokom bol označený vták fénix na obálke a tým rokom je rok 2018, v ktorom došlo k podstatne veľkej adopcii bitcoinu do hlavného prúdu.

 14png

Toto bolo tiež publikované presne s 33-ročným odstupom na novej obálke publikovanej The Economist v roku 2021 s názvom „Govcoins“. Vysvetľuje vznik digitálnych mien a a tiež transformáciu tradičných financií. Govcoin - je termín pre CBDC (digitálne peniaze centrálnych bánk). Na obale je obvyklá pyramída s okom, ako aj slová s nápisom „IN TECH WE TRUST“.

15png

 

Keď sa zdá, že blockchain vytvoril Satoshi Nakamoto, ktorý to popisuje v bitcoinovej bielej knihe z roku 2009, tak sa zdá trochu podozrivé, že podobný nápad navrhol takmer 20 rokov predtým Ripples David Schwartz. Patent: US5025369A

 16png

Aby táto teória získala viac dôveryhodnosti tak dnes už zosnulý miliardár John McAfee pred svojou smrťou zverejnil teraz odstránený tweet, ktorý naznačuje, že Schwartz vedel, kto je Satoshi, alebo že Schwartz bol v skutočnosti súčasťou samotného Satoshiho Nakamota.

 17png

Teória je taká, že David Schwartz mohol alebo aj nemusel mať účasť na vytvorení blockchainu, ale patentoval si ho v roku 1988, teda v tom istom roku, v ktorom mocní začali presadzovať plány na začatie jednotlivých fáz digitálnej éry. NSA potom zverejnila svoj whitepaper o 8 rokov neskôr v roku 1996. Bitcoin bol prijatý neskôr, aby fungoval ako prototyp na financovanie rôznych operácií a iniciovanie decentralizovanej ekonomiky, ktorá by sa nakoniec zrútila. NSA si uvedomuje, že systém je najmä po hypotekárnej kríze krehkejší, ako by sa zdalo a preto sa vlády snažia vytvoriť a spustiť svoje CBDC do roku 2030.

Na podporu uvedeného existujú dôkazy, že Schwartz často komunikoval s NSA. Tu je to, čo zverejnil Forbes.

18png

Bývalý výkonný riaditeľ Goldman Sachs Raoul Pal uviedol, že verí, že pseudnymný zakladateľ BTC bol v skutočnosti len skupinou vládnych zamestnancov Národnej bezpečnostnej agentúry USA (NSA) a britského vládneho komunikačného ústredia (GCHQ), ktorí mali za úlohu experimentovať s možnými riešeniami, ako rozohnať budúce hrozby pre medzinárodnú menovú dominanciu Západu. Bývalý výkonný riaditeľ Goldman Sachs hovorí, že o takýchto hrozbách hovoril v roku 2013 s predstaviteľom ministerstva obrany (DoD).

Raoul Pal o rozhovore povedal:

„Pravidelne oslovujú ľudí ako som ja, mysliteľov, ktorí sa pozerajú na krízy a podobné záležitosti, pretože ich úlohou je odhadnúť riziko. Rozprával som sa s nimi o tom a predstaviteľ DoD povedal: „Bojíme sa dlhov a obávame sa, že systém vybuchne. Halvingové cykly dávajú bitcoinovej teórii dôveryhodnosť a nie je náhodou, že bitcoin vyšiel práve počas finančnej hypetekárnej krízy v r.2008. Zdá sa byť preto veľmi nelogické ignorovať akúkoľvek teóriu, že by vláda mohla vytvoriť bitcoin. Bitcoin dal masám spôsob, ako sa stať sebavedomými a populárnymi na blockchaine, a to všetko pri príprave vlád na CBDC. Ak je plán naozaj taký, tak by som na ich mieste zaviedol bitcoin vytvorený NSA, aby sa masy nadchli pre decentralizovanú digitálnu menu a dostali sa na blockchain. Zároveň by som odporučil spôsob ako financovať operácie rovnakým spôsobom, ako v minulosti CryptoAG. Nazývajte všetko okolo toho slovom krypto, pretože symbolika je kľúčová. Implementujte CDBC vo všetkých krajinách. Spustite falošné, poplašné správy – nech sa trhy, fiat aj krypto zrútia. Nechajte systém fiat mien spálený a nezachraňujte ho ako v minulosti. Dostaňte ľudí do zúfalstva cez hyperinfláciu alebo defláciu až do bodu, keď budú volať po spasiteľovi. A vtedy oznámte, že plán CBDC bude náhradou za fiat meny a silno ho podporujte a propagujte. Zakážte hotovosť, zlato, striebro a iné fyzické kovy. Zakážte všetky nevládne digitálne meny – teda kryptomeny a označte ich ako nebezpečné, ktoré sú používané zločincami. Nasmerujte všetkých do vládou monitorovaného CBDC. Vyžadujte implantované čipy RFID alebo biometrickú identitu pre transakcie, ktoré sa majú uskutočniť prostredníctvom digiálnej CBDC. Ak to to niekto odmietne, tak sa stane vyvrheľom. Takto budete vlastniť sieť dát, ktorá vám umožní všetko kontrolovať a ovládať.“ 

Záver:

Čo si teda myslíte? Je bitcoin jednoducho trójsky kôň v hodnote bilióna dolárov, ktorého postupná adopcia a jeho nadobúdanie moci nikoho netrápi? Dovolili by vlády, aby sa takéto aktívum rozbehlo v systéme, ktorý bol po stáročia kontrolovaný zhora nadol? Alebo boli vlády so svojimi zisteniami presvedčené a šikovné a podporili jeho vznik za presným účelom? Vytvorením „decentralizovaného“ aktíva by mohli zostať na čele ako svetová veľmoc aj v budúcnosti. Koniec koncov aj niektoré samotné myšlienky o tom, že bitcoin vyriešil súkromie a je úplne decentralizovaný môžu byť falošné, keďže väčšina  búrz a zmenární vyžaduje KYC (Know Your Customer) a adresy sa dajú na blockchaine vystopovať. Takže aj keď sa zdá, že BTC nemá žiadne zadné vrátka, tak vaša identita je prepojená na mnohé veľké spoločnosti, ktoré sú financované veľkými bankami.

Môže toto všetko znamenať pokus o spustenie CBDC prostredníctvom vynútenej implózie súčasného systému zhora nadol prostredníctvom štátneho centrálneho vplyvu, ktorý je poháňaný globalizmom a ktorý nás posúva smerom k prípadnému totalitnému svetu? Môže to byť silné kvantové vytriezvenie o tom, čo sa plánovalo neuveriteľne dlhé časové obdobie?
Môže.

Je to všetko možno len konšpirácia a verme, že bitcoin a kryptomeny vznikli presne za účelom toho, aby sme sa centrálnemu vládnemu vplyvu vyhli a mali svoje súkromie a financie vo vlastných rukách.


Zdroj: Medium