Migrácia MATIC na POL

Po roku diskusií vedených komunitou bol MATIC aktualizovaný na POL ako sieťový token pre ekosystém Polygon, čo znamená, že každá transakcia, ktorá sa uskutoční na sieti Polygon s konsenzom Proof of Stake (PoS) bude na poplatky používať natívny token POL.

Polygón vzniká ako agregovaná blockchainová sieť cez AggLayer, ktorá zjednocuje likviditu a stav v sieti reťazcov. AggLayer je nová agregovaná kategória škálovania a preberá to najlepšie z predchádzajúcich metód a kombinuje ich.  Táto kategória je definovaná ako horizontálne škálovateľný viacreťazcový ekosystém, ktorý umožňuje prístup k zdieľanej likvidite a stavu cez prepojené reťazce.

Agregovaný prístup sa pozerá na architektúru škálovania úplne novým spôsobom, a to agregovaním suverénnych reťazcov. Pre používateľov môže agregovaná sieť znamenať vykonanie transakcie jedným kliknutím naprieč reťazcami. Bude to prinášať pocit, že ste online, s výnimkou siete protokolov. Pre vývojárov a reťazce bude agregovaná sieť znamenať využívanie užívateľských základní a zdieľanú likviditu viacerých blockchainov. Vývojári sa tak môžu zamerať na prispôsobenie trhu a nemusia sa obávať konkurencie o zdieľané zdroje, zavádzanie likvidity alebo hľadanie používateľov.

Viac o AggLayer sa dozviete na:

https://polygon.technology/blog/the-beginners-guide-to-aggregated-blockchains

Migrácia POL nielenže aktualizovala natívny token pre sieť Polygon, ale v budúcich fázach táto aktualizácia rozšíri užitočnosť natívneho tokenu Polygonu tak, aby odrážala a posilňovala víziu Polygonu ako neustále rastúcej siete agregovaných blockchainov. Vo svojom jadre je POL hyperproduktívnym tokenom, ktorý bude mať v budúcnosti, v závislosti od konsenzu komunity, rozšírené úlohy v mnohých rôznych dimenziách, ktoré ďaleko presahujú zabezpečenie jedinej siete.

V prvej fáze migrácie POL nahradí MATIC ako natívny token pre poplatky a staking. V nasledujúcich fázach, bude POL hrať dôležitú úlohu v AggLayer a službách, ktoré sú k nemu pripojené. Pripravená kompatibilita zaisťuje, že existujúce aplikácie a používatelia majú bezproblémovú migráciu bez prerušenia siete, čo uľahčuje plynulejší proces aktualizácie a zachováva stabilitu siete Polygon. Táto kompatibilita uľahčuje overovateľom, delegátom, aplikáciám a používateľom hladký prechod z MATIC na POL.

Pre držiteľov tokenov MATIC na Polygon nebude potrebné vykonávať žiadne kroky. POL je aktualizovaný automaticky, aby sa stal natívnym tokenom siete Polygon pre poplatky a staking bez toho, aby musel používateľ čokoľvek urobiť. Používatelia však budú musieť aktualizovať natívny symbol tokenu v nastaveniach siete svojej peňaženky. Ak sa symbol tokenu neaktualizuje, peňaženka môže ako názov tokenu naďalej zobrazovať „MATIC“ namiesto „POL“.

Pre používateľov MATIC na sieti Ethereum zabezpečuje migráciu 1:1 rozhranie Polygon Portal

https://portal.polygon.technology/pol-upgrade

Pre Oracle, protokoly DeFi, vývojárov inteligentných zmlúv, peňaženky, mosty, poskytovateľov RPC atď., viac informácií nájdete na stránke:

https://polygon.technology/blog/save-the-date-matic-pol-migration-coming-september-4th-everything-you-need-to-know

 

Zdroj: Polygon