Meitu pokračuje v šľapajách MicroStrategy a investovalo ďalších 50 miliónov do kryptomien

Čínska technologická spoločnosť Meitu oznámila ďalšie investície vo výške 50 miliónov dolárov do bitcoinu a etherea, čím sa jej celková investícia do kryptomien zvýšila na 90 miliónov dolárov.

Ako informuje BTC PEERS, tak spoločnosť Meitu na začiatku mesiaca kúpila 380 BTC za 22,1 milióna dolárov a 15.000 ETH za 17,9 milióna dolárov. Pri svojom prvom nákupe spoločnosť Meitu minula 21,6 milióna dolárov za nákup 386,08 bitcoinov a 28,4 milióna dolárov za 16.000 ethereum tokenov.

Vo svojom oficiálnom vyjadrení spoločnosť uviedla: „Predstavenstvo zastáva pevné presvedčenie, že technológia blockchain má potenciál narušiť existujúce finančné aj technologické odvetvia, podobným spôsobom akým mobilný internet narušil internet PC a mnoho ďalších offline priemyselných odvetví. Domnievame sa, že blockchainový priemysel je stále v ranej fáze, tak ako bol mobilný internet približne v roku 2005. V tejto súvislosti sa domnievame, že kryptomeny majú tiež dostatočný priestor na zhodnotenie svojej súčasnej hodnoty a zároveň môžu slúžiť ako spôsob diverzifikácie aktív.“

Meitu tiež poukázalo na investície ďalších veľkých inštitúcií, ako sú Tesla a MicroStrategy do kryptomien. Okrem prílivu inštitucionálnych peňazí aj tradičné finančné spoločnosti rozširujú svoje služby o podporu kryptomien. Celkovo sa tak zdá, že digitálne aktíva preniknú medzi „mainstream“.