Medzinárodný menový fond - Bitcoin nemá žiadny vplyv na globálny finančný systém

Globálny finančný systém si Bitcoin nevšíma a naďalej sa vyvíja smerom, ktorý potrebuje, zaznelo z úst šéfky Medzinárodného menového fondu, Kristalina Georgieva, ktorá sa zúčastnila online konferencie pod záštitou Rady USA pre zahraničné vzťahy.

Georgieva zdôraznila, že kryptomena nemá prakticky žiadny vplyv na súčasný svetový finančný systém. Preto nemôže považovať Bitcoin za dôležitý prvok modernej ekonomiky. Vo svojom vyjadrení uviedla: „Ak sa pozrieme na Bitcoin, nevidíme, žeby šlo o nejaký veľký alebo významný prvok z hľadiska fungovania globálneho finančného sektora.“

Kristalina Georgieva tiež dodala: „MMF aktuálne neinvestuje do Bitcoinu a zatiaľ nemá v pláne kupovať BTC, aspoň nie v dohľadnej budúcnosti“.

K uvedenej skutočnosti je však potrebné dodať, že bývalá šéfka MMF Christine Lagardeová, ktorá teraz zastáva pozíciu predsedu ECB, svoj názor zmenila.

Podľa jej názoru sa vplyv kryptomien naopak zvyšuje. Preto si štáty musia vyvinúť mechanizmus na kontrolu pohybu finančných prostriedkov v Bitconoch a iných digitálnych aktívach.