McDonald a Walmart budú akceptovať Bitcoin prostredníctvom Lightning Network

Jack Maller zo spoločnosti Strike oznámil, že bitcoiny budú akceptované prostredníctvom Lightning Network vo viac ako 400.000 obchodoch a na všetkých amerických webových stránkach Shopify.

Jack Maller, zakladateľ spoločnosti Zap, tak vracia bitcoin naspäť k jeho základom a platobným možnostiam. Maller oznámil, že Bitcoin Lightning Network peňaženka „Strike“, sa spojila so Shopify, NCR a Blackhawk Network, čím umožní, že každá webová stránka, ktorá používa online transakcie kartou Shopify, bude umožňovať spracovávať platby pomocou Bitcoinovej Lightning Network siete. Toto partnerstvo predstavuje ďalší veľký krok smerom k masovému prijatiu Bitcoinu.

Počas prezentácie sa objavila snímka so zoznamom niekoľkých najväčších maloobchodných predajcov v Amerike vrátane McDonald, Walmart, Home Depot a Best Buy. Webové stránky Blackhawk a NCR obsluhujú napríklad aj spoločnosti Starbucks, Chipotle, El Corte Ingles, Lowe’s, Staples, Woolworths a tisíce ďalších svetových predajcov.

Lightning Network je riešením druhej vrstvy pre Bitcoinový blockchain, ktorý využíva inteligentné zmluvy na okamžité zúčtovanie platieb za nízke poplatky. Podporuje používanie Bitcoinu, ako digitálnej meny namiesto toho, aby sa sústreďovalo iba na jeho funkciu digitálneho zlata, keďže v poslednej dobe sa veľká pozornosť sústredila na to, aby Bitcoin pôsobil ako inflačný hedge a ako konkurent zlata. Lightning Network umožňuje škálovanie Bitcoinu tak, aby mohol konkurovať každej fiat mene na planéte, pričom umožňuje okamžité vyrovnanie platieb s takmer 0 % poplatkami.

Na ďalšie podrobnosti ohľadom spustenia služby Bitcoin Lightning Network a termínov u niektorých predajcov si však ešte budeme musieť počkať.