MasterCard zavádza služby pre kryptomeny

Vďaka spoločnostiam ako sú VISA, PayPal a teraz najnovšie aj MasterCard môže byť konečne prijatie kryptomien čoraz bližšie k otvoreným dverám pre všetkých.

Mastercard je najnovší platobný gigant, ktorý naznačil podporu transakcií digitálnej meny priamo vo svojej sieti. Takmer miliarda zákazníkov po celom svete bude schopná platiť za tovar a služby na viac ako 35 miliónoch miestach pomocou bitcoinu a ďalších kryptomien.

Je potrebné dodať, že spoločnosť ešte nešpecifikovala, ktoré digitálne meny budú podporované. Budúce aktíva sa však budú posudzovať podľa štyroch základných kritérií - silná ochrana spotrebiteľa, stabilita, prísne dodržiavanie KYC a dodržiavanie miestnych zákonov a predpisov.

MasterCard chce takto otvárať dvere okrem tradičných možností fiat platieb aj digitálnym alternatívam. MasterCard vo svojom vyjadrení uviedla, že je tu preto, aby zákazníkom, obchodníkom a podnikom umožnila presunúť digitálnu hodnotu, tradičnú fiat hodnotu, alebo kryptomeny tak ako si to zákazníci želajú a chcú.  Vy vyjadrení MasterCard zaznelo: „Mala by to byť voľba zákazníkov, sú ich peniaze“. Začiatkom tohto roka sa výkonný riaditeľ spoločnosti Mastercard Michael Miebach zaviazal ponúknuť zákazníkom a obchodníkom maximálnu flexibilitu integráciou platieb za digitálne aktíva priamo v sieti MasterCard. Spoločnosť v minulosti podporovala obmedzené transakcie kryptomien prostredníctvom partnerstiev so spoločnosťami Wirex a Uphold. Uvedené rozhodnutie signalizuje posun v zameraní spoločnosti a vo vízii naprieč celým peňažným spektrom a to vrátane kryptomien.

Kryptomeny sa tak postupne stávajú dôležitou súčasťou platobného sektora.