Mastercard pokračuje v krypto aktivitách

V posledných rokoch zaznamenalo odvetvie kryptomien výrazný rozmach. Zvyšujúca sa atraktivita a hodnota trhu prilákali množstvo významných spoločností vrátane spoločnosti Mastercard, ktorá je popredným poskytovateľom platobných služieb. Pokles trhu v roku 2022 však viedol k tomu, že investori zaujali opatrnejší postoj k prijímaniu kryptomien. Spoločnosť Mastercard napriek tomuto faktu pokračovala v snahe o pokrok a inovácie v rámci odvetvia kryptomien.

Podľa zverejneného tweetu platobný gigant Mastercard nedávno podal žiadosť o ochrannú známku na celý rad nástrojov súvisiacich s kryptomenami a blockchainom. Spoločnosť podala prihlášku na Úrade Spojených štátov pre patenty a ochranné známky (USPTO) pod poradovým číslom 98038563. Mike Kondoudis, patentový zástupca Mastercard, prezradil, že Mastercard má v úmysle vytvoriť softvér na zefektívnenie transakcií s kryptomenami a blockchainom. Týmto spôsobom sa spoločnosť snaží vytvoriť sieť, ktorá prepojí rôznych poskytovateľov služieb v oblasti virtuálnych aktív a umožní plynulé a bezproblémové krypto transakcie. Podľa tweetu má Mastercard v úmysle vyvinúť softvér API na stiahnutie, ktorý bude špeciálne overovať interakcie v rámci blockchainových sietí počas spracovania alebo výmeny kryptomien. Primárnym účelom tohto softvéru je zefektívniť prepojenie medzi poskytovateľmi služieb virtuálnych aktív (VASP) na bezproblémové vykonávanie kryptografických transakcií. Okrem toho spoločnosť MasterCard už spolupracuje s burzou Gemini a aj s finančnou firmou Uphold na vývoji kreditných kariet, ktorébudú uľahčovať transakcie s kryptomenami.

Vzhľadom na rastúcu globálnu akceptáciu decentralizovaných financií a v dôsledku rastúceho dopytu po transparentných, efektívnych a bezpečných finančných riešeniach nie je vstup spoločnosti Mastercard do sveta digitálnych aktív prekvapujúci.