Lionel Messi pri prestupe do PSG dostal kryptomeny.

Lionel Messi ako súčasť podpisového bonusu za dvojročnú zmluvu s francúzskym futbalovým klubom Paris Saint-Germain získal podľa správy agentúry Reuters „veľké množstvo“ klubových tokenov PSG.

Klub Paris Saint-Germain vo vyhlásení uviedol, že tokeny PSG sú súčasťou Messiho „uvítacieho balíčka“, ktoré poskytla spoločnosť Socios.com, popredná platforma tokenov športových fanúšikov. Presné detaily dohody však neboli zverejnené.

Kryptomenové tokeny PSG poskytujú fanúšikom prístup k mnohým výhodám, ako sú napríklad VIP akcie a odmeny, propagačné akcie, jedinečné akcie s hráčmi, či hlasovanie o kľúčových klubových rozhodnutiach, akými sú napríklad predsezónne ciele.  

Od spustenia kryptomenových klubových tokenov v roku 2019 spustilo niekoľko ďalších veľkých európskych futbalových tímov svoje vlastné klubové tokeny pre fanúšikov prostredníctvom Socios.com. Medzi nimi sú napríklad Atletico Madrid, FC Barcelona, Juventus Turín, AS Rím, FC Everton, či AC Miláno.

V júni vyrástla cena tokenu PSG takmer štvornásobne, pretože sa už vtedy začalo povrávať, že futbalová legenda Lionel Messi prestúpi do Paris Saint-Germain. Aktuálne cena klubového tokenu PSG vyletela o viac ako 240%, pričom aktuálna cena klubového tokenu PSG je 40,55 dolára.