Legendárny investor hovorí: „Nevlastniť bitcoin bolo obrovskou chybou.“

Legendárny americký investor William H. Miller III nedávno napísal, že „nevlastniť žiadny bitcoin v poslednom desaťročí bolo obrovskou chybou“.
Miller je zakladateľom, predsedom a hlavným investičným riaditeľom spoločnosti Miller Value Partners, ako aj portfólio manažérom podielových fondov spoločnosti „Opportunity Equity“ a „Income Strategy“. Pred založením spoločnosti Miller Value Partners založili Bill Miller a Ernie Kiehne spoločnosť Legg Mason Capital Management a od jej založenia v roku 1982 pracovali ako portfólio manažéri spoločnosti Legg Mason Capital Management Value Trust. Vo svojom liste zverejnenom 5. januára povedal Miller o bitcoine nasledovné: „Fed robí politiku, ktorej výsledkom bude, že v dohľadnej dobe budeme prichádzať o skutočnú hodnotu.“
„Bitcoin je asi najlepšie v tejto fáze považovať za digitálne zlato, ale oproti žltému kovu má mnoho výhod. Ak sa zvýši inflácia a viac spoločností sa rozhodne diverzifikovať časť svojich hotovostných zostatkov do bitcoinu, potom sa súčasný malý relatívny únik do bitcoinu stane prívalovou vlnou. Warren Buffett síce famózne nazval vo svojom vyjadrení bitcoin „jedom na krysy“ a môže mať pravdu. Bitcoin môže byť jedom na krysy a tou krysou môže byť súčasný peňažný systém."