Ledger Stax - nová hardvérová krypto peňaženka

Ledger Stax je nová hardvérová krypto peňaženka navrhnutá tak, aby poskytovala bezpečný a užívateľsky prívetivý spôsob ukladania a správy kryptomien. Je vyvinutý spoločnosťou Ledger, popredným výrobcom hardvérových peňaženiek pre kryptomeny.

Zariadenie sa vyznačuje elegantným a kompaktným dizajnom a podporuje širokú škálu kryptomien vrátane Bitcoinu, Etherea, Litecoinu, Cardana, Cosmosu, Polkadotu a mnohých ďalších. Podporuje tiež populárne decentralizované finančné protokoly (DeFi), ako sú Uniswap a Compound. Používa zabezpečený čip na ukladanie súkromných kľúčov a umožňuje používateľom spravovať svoje kryptomenové aktíva prostredníctvom mobilnej aplikácie. Jednou z hlavných výhod používania Ledger Stax je vysoká úroveň zabezpečenia, ktorú poskytuje. Zariadenie je chránené PIN kódom a využíva dvojfaktorovú autentifikáciu. Takto majú do peňaženky Ledger Stax prístup len oprávnení používatelia. Všetky transakcie musia byť navyše potvrdené na samotnom zariadení, čo poskytuje ďalšiu úroveň zabezpečenia. Ledger Stax je tiež navrhnutý tak, aby bol užívateľsky prívetivý, s jednoduchým a intuitívnym rozhraním, ktoré používateľom umožňuje jednoducho spravovať ich kryptomenové aktíva. Zariadenie je možné jednoducho pripojiť k počítaču alebo mobilnému zariadeniu cez USB alebo Bluetooth a mobilná aplikácia poskytuje prístup k množstvu funkcií vrátane histórie transakcií, cenových grafov a ďalších. Ledger Stax je prenosný a dá sa ľahko prenášať, vďaka čomu je ideálny pre používateľov, ktorí potrebujú spravovať svoje kryptomenové aktíva na cestách.

Celkovo je Ledger Stax ideálnym riešením pre každého, kto hľadá bezpečný a užívateľsky prívetivý spôsob ukladania a správy svojich kryptomien. Ledger Stax umožňuje používateľom zálohovať frázy pre obnovu ich krypto peňaženky, ktoré možno použiť na obnovenie ich kryptomenových aktív v prípade straty alebo poškodenia zariadenia.

Ak chcete začať používať Ledger Stax, tak musíte najprv začať s vytvorením novej peňaženky alebo importovaním existujúcej peňaženky. Ide o inicializáciu zariadenia, vytvorenie kódu PIN a zapísanie si obnovovacích fráz (agl. seed). Po nastavení zariadenia môžete pridať krypto aktíva do peňaženky štandardným spôsobom, tj. ich odoslaním z burzy alebo inej krypto peňaženky na verejnú adresu vygenerovanú vašim zariadením Ledger Stax.

Ledger Stax poskytuje užívateľom užívateľsky prívetivé rozhranie na správu ich kryptomenových aktív. Mobilná aplikácia umožňuje používateľom kontrolovať svoj zostatok, prezerať si históriu transakcií a odosielať a prijímať kryptomenu. Keď používateľ iniciuje transakciu, zariadenie zobrazí podrobnosti o transakcii a vyzve používateľa, aby potvrdil transakciu na samotnom zariadení. Tento spôsob zaisťuje, že transakcie môže autorizovať iba používateľ s prístupom k zariadeniu.

Ledger Stax má vstavanú batériu, ktorá je navrhnutá tak, aby poskytovala dlhotrvajúci výkon. Podľa výrobcu je možné zariadenie na jedno nabitie používať až 8 hodín nepretržitej prevádzky alebo až 1 mesiac v pohotovostnom režime. Batériu je možné dobíjať cez USB a zariadenie má aj indikátor vybitia batérie, ktorý upozorní používateľov, keď je batéria takmer vybitá. Ledger Stax je kompaktný a ľahký, takže sa dá ľahko prenášať. Zariadenie meria 39 mm x 30 mm x 9 mm a váži iba 13,5 g, vďaka čomu je menší a ľahší ako mnohé smartfóny a dá sa ľahko uložiť do vrecka alebo kabelky. Celkovo kompaktná veľkosť a batéria s dlhou výdržou robia z Ledger Stax prenosnú a pohodlnú hardvérovú peňaženku na správu kryptomenových aktív aj na cestách. Ledger Stax podporuje viac ako 5000 tokenov a mincí vrátane NFT rôznych blockchainov.

Cena za Ledger Stax je aktuálne na predobjednávku za 279,-USD. Predbežne by mala táto krypto peňaženka prísť na trh v marci 2023.

Oficiálny link, kde si možno HW krypto peňaženku objednať je:

https://shop.ledger.com/products/ledger-stax

Či už ste skúsený investor do kryptomien alebo len začínate, Ledger Stax poskytuje spoľahlivý a pohodlný spôsob, ako udržať svoje aktíva v bezpečí. Uchovávaním súkromných kľúčov na zariadení a vyžadovaním potvrdenia transakcie na samotnom zariadení pomáha Ledger Stax chrániť majetok používateľov pred hackermi a inými bezpečnostnými hrozbami.



Toto nie je platená reklama ani spolupráca.  

Nákup a obchodovanie s kryptomenami je spojené, ako aj u iných investícií, s rizikom. Vždy je potrebné zvážiť, akú sumu chcete investovať a je to vždy na individuálnom rozhodnutí. Názory a popisy v článku nie sú finančnou radou ani poradenstvom.