Ledger Live podporuje Polkadot

Novinkou kryptomeny Polkadot je, že platforma Ledger Live má už v sebe integrovaný Polkadot.

Predtým boli hardvérové krypto peňaženky ako Ledger Nano S a Nano X podporované, len ak sa používali zároveň so softvérovým rozšírením aplikácie „polkadot.js“.

Okrem základných funkcií, ako je správa účtu a transakcií ponúka Ledger Live pohodlný nový spôsob, ako môžu držitelia DOT nominovať validátorov Polkadot a zarábať odmeny zo „stakingu“. Aplikácia umožňuje používateľom komunikovať priamo so sieťou Polkadot z ich hardvérovej peňaženky Ledger, a nie len delegovať výber prostredníctvom tretích strán.  Používatelia služby Ledger Live môžu prechádzať, vyberať a nominovať výber validátorov priamo v aplikácii pomocou niekoľkých kliknutí. Aplikácia poskytuje aj ďalšie základné funkcie, ako je zrušenie viazanosti a nárokovanie odmien zo "stakingu".

Integrácia Polkadotu s Ledger Live znamená, že používatelia tak získavajú bezpečnostné výhody, ktoré hardvérové zariadenia (krypto peňaženky) Ledger obsahujú a zároveň budú môcť spravovať svoje účty, podpisovať transakcie a vykonávať aj ostatné aktivity pomocou jednej pohodlnej aplikácie. Toto môže byť veľmi dôležitým faktorom najmä pre začiatočníkov v oblasti kryptomien a nových držiteľov tokenov DOT, ktorí hľadajú efektívnejšie a jednoduchšie rozhranie pre „stakovanie“ bez toho, aby to ohrozilo bezpečnosť ich súkromných kľúčov a vlastníctvo tokenov DOT.

Ledger je jedným z popredných poskytovateľov riešení bezpečnej hardvérovej peňaženky. Hardvérové peňaženky, ktoré sa všeobecne považujú za jednu z najbezpečnejších metód správy kryptomien, umožňujú používateľom bezpečne ukladať svoje súkromné kľúče offline. Z populárnych hardvérových krypto peňaženiek typu Nano S a Nano X od spoločnosti Ledger sa predalo viac ako 1,5 milióna kusov. Ledger Live je aplikácia spoločnosti Ledger, ktorá ponúka správu kryptomien pod jednou strechou.