LA Lakers, LA Clippers, LA Kings budú hrať svoje zápasy v Crypto.com aréne

Rekordná dohoda medzi spoločnosťou Crypto.com a AEG, vlastníkom ikonického „Staples Center“ v Los Angeles, je pravdepodobne najväčšou novinkou týždňa v sektore kryptomien.

Dohoda okrem iného obsahuje získanie práv na premenovanie „Staples Center“ na „Crypto.com Arena“. Ako uviedla CNF, tak išlo o najväčšiu dohodu o právach na premenovanie v histórii amerického športu. „Staples Center“ je domovom družstiev NBA LA Lakers, LA Clippers, WNBA LA Sparks a NHL LA Kings. Aj keď mnohí kritici krútili hlavami nad obchodom v hodnote 700 miliónov dolárov, ktorú uzavreli s právami na 20 rokov, tak sa zdá, že obchod sa už singapurskej kryptoburze vypláca. Token Crypto.com (CRO) vzrástol o 30 percent a stúpa na svoje najvyššie maximá. Oficiálne k zmene názvu dôjde pred zápasom LA Lakers vs. Brooklyn Nets dňa 25.12.2021.  Crypto.com sa tak popri Coinbase a FTX zaradilo medzi kryptoburzy, ktoré začali podporovať šport a prinášajú rôzne ponuky aj pre nových používateľov z prostredia športu. Kryptoburza FTX v marci kúpila práva na „American Airlines Arena“ v Miami, kde pravidelne hráva svoje domáce NBA zápasy tím Miami Heat.

Basketbalová hviezda L.A. Clippers, Paul George, sa k uvedenej zmene vyjadril, že to bude trochu divné, pretože sa jedná o rovnaké miesto a zmena tomu uberie trochu na histórii...