Kryptotrh prekročil 2 bilióny dolárov

Tlak finančných inštitúcií a postupná adopcia kryptomien zohráva rozhodujúcu úlohu pri zvyšovaní cien, hlavne u kryptomien s vysokou trhovou kapitalizáciou, ako je napríklad Bitcoin, Ethereum, Cardano, Polkadot a ďalšie. Uvedená skutočnosť vytlačila trhovú kapitalizáciu kryptomien k ďalšiemu míľniku, keď prekročila hodnotu 2 bilióny dolárov.
Nové maximum trhovej kapitalizácie kryptomien prichádza iba tri mesiace po tom, čo kryptotrh 29. januára dosiahol trhovú kapitalizáciu 1 bilión dolárov. Aktuálne sa bitcoin obchoduje na úrovni 59.000 dolárov, Ethereum na úrovni 2.100 dolárov, Polkadot na úrovni 44 dolárov a Cardano na úrovni 1,2 dolára.

Aj keď je tento míľnik pre kryptopriestor určite úspechom, tak mnoho používateľov kryptomien verí, že pred nami je ešte silnejší, rastúci, "býčí" trend. Najnovšie správy v tomto ohľade prišli od spoločnosti MicroStrategy, ktorá nakúpila bitcoiny v hodnote 15 miliónov dolárov. Zároveň viaceré investičné spoločnosti v USA požiadali o bitcoinové ETF, ktoré budú ponúkať pre inštitucionálny kapitál a je preto prirodzené, že keď inštitúcie opäť začnú bitcoiny nakupovať, tak by sa cena bitcoinu a aj ostatných kryptomien mohla naďalej zhodnocovať. 

V roku 2017 sa trhová kapitalizácia bitcoinu pohybovala na hodnote okolo 95,9 miliárd dolárov a mnohé tradičné inštitúcie sa snažili kryptomeny podkopať a niektorí dokonca tvrdili, že bitcoin je „mŕtvy“. V tom istom roku však Ronny Moas, riaditeľ spoločnosti Standpoint Research, pre CNBC uviedol, že bitcoiny môžu prekonať Apple v trhovej kapitalizácii a dosiahnuť hodnotu 50.000 dolárov za jeden BTC. Jedna predpoveď (50.000 dolárov za jeden bitcoin) sa už naplnila. Čas ukáže, či sa aj jeho druhá predpoveď splní.