Kryptomeny používa 221 miliónov používateľov

Globálne používanie kryptomien sa v prvej polovici roku 2021 zvýšilo o viac ako 100%. Podľa najnovšej správy, ktorú zverejnila spoločnosť Crypto.com, dosiahol v júni 2021 celkový počet užívateľov kryptomien na celom svete úroveň 221 miliónov používateľov. Správa uvádza, že od februára do mája 2021 sa množstvo používateľov zdvojnásobilo, pričom v januári kryptomeny používalo 106 miliónov ľudí. Crypto.com zdôraznil, že prijatie kryptomien bolo poháňané najmä Bitcoinom. V máji 2021 sa však výrazne zvýšil aj počet užívateľov altcoinov.

Podľa Crypto.com zaznamenala druhá najväčšia kryptomena, Ethereum, výrazný nárast celkového počtu používateľov v dôsledku adopcie ETH maloobchodom a inštitúciami. Zdvojnásobenie globálnej užívateľskej základne kryptomien zo 100 miliónov na viac ako 200 miliónov trvalo iba štyri mesiace. Na porovnanie, kým globálna užívateľská základňa kryptomien dosiahla úroveň 100 miliónov používateľov zo 65 miliónov používateľov, tak to trvalo takmer deväť mesiacov,  

Adopcia kryptomien sa teda postupne naďalej zvyšuje. V decembri r. 2020 celková trhová kapitalizácia kryptomien prekročila úroveň 700 miliárd dolárov. Maloobchodný a inštitucionálny dopyt po bitcoinoch a ďalších digitálnych menách sa rýchlo zvýšil najmä v prvých piatich mesiacoch roku 2021. V dôsledku toho sa celková trhová kapitalizácia kryptomien v máji dostala na historické maximum 2,5 bilióna dolárov. Popredné svetové spoločnosti, vrátane spoločností Tesla, MicroStrategy a Meitu začali do svojich súvah pridávať kryptomenové aktíva a Crypto.com tiež vyzdvihol pozitívny vplyv oznámení o adopcii kryptomien spoločnosťami PayPal, Visa a Mastercard.