Kryptomeny, ktoré môžu v septembri výrazne cenovo explodovať

Cena kryptomeny Bitcoin sa dostala po niekoľkých týždňoch opäť nad cenovú úroveň 50.000 dolárov, pričom aktuálna cena Bitcoinu je 51.396 dolárov, pričom ešte 1.septembra cena Bitcoinu klesla na hodnotu 47.000 dolárov. A aj keď sa zisky Bitcoinu môžu zdať pôsobivé, tak hlavnú „show“ si pre seba ukradli altcoiny. Solana prekonala 140 dolárov. Cena kryptomeny Ethereum vzrástla o krásnych 27%, pričom aktuálne testuje cenovú hladinu 4.000 dolárov a Cardano si tiež vedie veľmi dobre a prvýkrát v histórii sa cena ADA dostala nad hodnotu 3 dolárov. Rovnakým spôsobom rástli aj mnohé ďalšie altcoiny. Ktoré altcoiny však môžu ešte v septembri zaznamenať ďalšiu cenovú explóziu? Poďme sa na nich pozrieť.

Polkadot (DOT)

Kryptomena Polkadot (DOT) je v poslednom období v silnom raste a jej nedávny cenový rast prichádza tesne s druhým kolom „parachain“ aukcie. Parachainy prinášajú do blockchainu Polkadot reálne využitia. Platforma CREAM Finance poskytujúca pôžičky v sektore decentralizovaných financií (DeFi) nedávno oznámila, že bude prostredníctvom projektu Moonbeam integrovaná so sieťou Polkadot. Používatelia blockchainových sietí Polkadot a Kusama tak budú mať prístup k službám CREAM Finance a budú sa môcť zúčastniť požičiavania kryptomien. Polkadot je teda určite jeden zo sľubných projektov, ktoré je potrebné tento mesiac sledovať. DOT, natívna kryptomena siete Polkadot sa v súčasnosti obchoduje okolo 34,42 dolára. Najvyššia dosiahnutá hodnota (ATH - All-Time High) tokenu DOT bola 49,35 dolára a bola dosiahnutá 15.5.2021.

Polygon (MATIC)

Vďaka silnej vývojárskej aktivite je blockchainová sieť Polygon v správach po celý rok 2021. Protokol Polygon slúži, ako riešenie tzv. druhej vrstvy v sieti Ethereum a ponúka rámec pre vytváranie a spájanie viacerých blockchainových sietí kompatibilných s blockchainovou sieťou Ethereum. Hlavnou správou však je, že najväčšia kryptomenová burza Coinbase, ktorá je kótovaná na burze NASDAQ, integruje Polygon do svojej platformy. Coinbase bude integrovať Polygon do aplikácie peňaženky Coinbase. Nedávna integrácia siete Polygon pomôže používateľom Coinbase získať ľahký prístup k decentralizovaným financiám (DeFi) a k nezastupiteľným tokenom (NFT). MATIC, natívna kryptomena siete Polygon sa v súčasnosti obchoduje okolo 1,65 dolára. Najvyššia dosiahnutá hodnota (ATH - All-Time High) tokenu MATIC bola 2,62 dolára a bola dosiahnutá 18.5.2021.

VeChain (VET)

Thor, hlavná sieť blockchainu VeChain dosiahla veľký míľnik, keď dosiahla 10 miliónov blokov bez väčších problémov. Platforma dodávateľského reťazca VeChain zaznamenala konzistentné podnikové využitie niektorými z popredných komerčných gigantov, ako je napríklad obchodná sieť Walmart. VeChain má aktuálne v pláne niekoľko významných aktualizácií infraštruktúry. Aktualizácie zahŕňajú zavedenie konsenzu Proof-of-Authority (PoA) 2.0 a spolu s ďalšími partnerstvami a prípadmi použitia decentralizovaných aplikácií (DApps) má VeChain v mesiaci september silný potenciál rastu.  VET, natívna kryptomena siete VeChain sa v súčasnosti obchoduje okolo 0,151 dolára. Najvyššia dosiahnutá hodnota (ATH - All-Time High) tokenu VET bola 0,2809 dolára a bola dosiahnutá 19.4.2021.