Kryptomena IOTA dosiahla najvyššiu cenovú úroveň za posledné tri roky

Kryptomena IOTA dosiahla najvyššiu cenovú úroveň za posledné tri roky s predpokladom, že nadchádzajúci update protokolu internetu vecí „Internet of Things“  zvýši príťažlivosť tejto kryptomeny pre ďalších investorov a obchodníkov.

Spoluzakladateľ a generálny riaditeľ IOTA Foundation Dominik Schiener v rozhovore pre ZDNet uviedol podrobnosti o ich hlavnej aktualizácii, ktorej spustenie je naplánované na apríl 2021. Nová štruktúra známa ako „Chrysalis“, navrhuje zavedenie distribuovanej účtovnej knihy (distributed ledger), kde nebude potrebná práca „minerov“ na overenie blokov a s tým spojená spotreba elektrickej energie a dokonca bude bez transakčných poplatkov. Tento nový protokol a technológia bude pripravená na spustenie pre miliardy používateľov - ľudí a strojov, ktorí budú môcť využívať všetky benefity tejto novej technológie.

Spustením frameworku „Chrysalis“ by postupne malo byť ukončené aj riadenie koordinátorom, ktorý je tak často kritizovanou témou a kontroverznou vlastnosťou predchádzajúcich verzií IOTA. ,

Schiener zároveň spomenul, že už v súčasnosti má IOTA mnohých partnerov, najmä z oblasti telekomunikácií a priemyslu ako napríklad Jaguar Land Rover, DELL Technologies, Engie Lab, OMG, Bosch, Siemens, T-Systems a pod. Tieto spoločnosti na základe vyjadrenia Schienera chcú a plánujú využívať sieť IOTA. Na základe uvedených informácií cena kryptomeny IOTA začala prudko rásť a voči americkému doláru sa cena IOTA za 3 mesiace roku 2021 vyšplhala o viac ako 450%.

Uvedené informácie spolu s prudkým nárastom objemu obchodu tejto kryptomeny naznačujú, že cena kryptomeny IOTA by mohla v nasledujúcich obdobiach naďalej rásť, pričom sa predpokladá, že cena IOTA dosiahne 2 doláre, alebo prekoná aj túto hranicu. Aktuálne sa cena IOTA pohybuje na úrovni 1,65 USD.